Съвременните технологии бързо навлизат при оборудването на сигурността. Те го направиха по-достъпен и лесен за използване. Все по-често подобни иновативни устройства могат да се намерят не само в офисите на големите фирми, но и при физически лица. Едно от тези популярни устройства може да се нарече домофон, по-специално снабден със система за предаване на данни по IP-комуникационен канал. Съвременните IP видеодомофони имат уникални функции, които предават данни по интернет, като по този начин позволяват контрол на достъпа в недвижими имоти от всякакъв тип. Бравите се управляват дистанционно.

Домофонната система с IP мрежа не остана незабелязана, тя получи нови функции и възможност за работа чрез интернет.

И така, какво е IP видео домофон?

Домофонът, оборудван с модул за IP телефония, е устройство, което дава възможност не само да видите посетителя, който стои пред вратата, но и да разговаряте с него. Възможно е също да пуснете човека чрез комуникация от разстояние. В допълнение, IP видео врати от високоговорители с видеокамера от тази категория са оборудвани с функциите на дистанционно управление на брави, пренасочване на повиквания към мобилни телефони, както и контрол на различни електронни устройства.

Функционалност и предимства на IP високоговорителите на врати:

  1. Ако поръчате евтин високоговорител на вратата с IP камера в онлайн магазин, може да получите просто, функционално, удобно и практично устройство, което ви позволява бързо да се свържете с портиер в жилищната сграда само от монитора, инсталиран във всеки отделен апартамент.
  2. В случай, че няма хостове, IP-интерком с един абонат с DVR ще пренасочи разговори към мобилно устройство. За да направите това, такива устройства имат вграден модул за IP телефония.
  3. Снимки и видео файлове от такъв монитор могат да бъдат гледани отдалечено от лаптоп, компютър или смартфон.
  4. Поради своята функционалност, автономен IP домофон със запис и датчик за движение, чиято цена не е толкова висока, ще помогне да се организира модерна пълноценна система за видеонаблюдение във всеки недвижим имот с възможност за записване на данни на външен носител, създаване на архив.

Видове

IP видеодомофони: Безжичен IP видео домофон с Wi-Fi – този тип видео домофон ви позволява безжичен достъп до вашето устройство чрез Wi-Fi мрежа и можете да контролирате домофона чрез смартфон.

IP видеодомофон за дома и апартамента – модерен дизайн и възможност за управление на видеодомофон чрез интернет, са идеални за дома и апартамента.

За да използвате уличен цветен IP домофон с отдалечен достъп, ще ви е необходим Интернет с широк канал. Освен това, колкото по-широк е каналът, толкова по-добро ще бъде изображението.