Като експерти в областта на ключарските услуги и сигурността, ние искаме да гарантираме, че предоставяме на всеки от нашите клиенти най-актуална информация относно сигурността на дома и как най-добре могат да защитят себе си или домовете си от нарушител.

Искаме всички наши клиенти да могат да взимат информирани решения за това как най-добре да защитят собствеността, бизнеса или офиса си и да помогнат да се гарантира, че те са в съответствие с настоящите застрахователни изисквания, определени от техния домашен осигурителен институт.

За съжаление всички сме наясно, че се случват пробиви, затова искаме
за да сме сигурни, че всички наши клиенти имат най-добрата информация за подготовка срещу най-лошото …

Ние събрахме следните “Съвети за домашна сигурност”:

Контейнерите и стълбите трябва да се съхраняват далеч от дома ви.

Те биха могли да се използват от натрапник за достъп до прозорец на 1 етаж. Един добър съвет за сигурност е да съхранявате кошове и стълби в барака или гаража, ако е възможно, за да запазите вашите предмети безопасни и недостъпни за крадци.

Никога не оставяйте ценности там, където те могат да се видят от нарушител.

Оставянето на ценности в пряк изглед на прозорец е като рекламиране на съдържанието на дома ви. Един полезен шлосерски съвет също е намерен някъде във вашия дом, който не е очевидно място за ценности. Също така, инвестирането в сейф може да бъде добра мярка за сигурност на дома, ако имате важни неща във вашия дом.

Не споделяйте никакви празнични планове в социалните медии.

Публикуването на подробности кога ще бъдете далеч от вашия имот ще позволи на някой от вашите последователи да знаят, че вашият дом е потенциално уязвим. Домашен съвет за сигурност ще бъде да поискате от доверен съсед или член на семейството ви да наблюдават къщата ви, когато сте далеч и може би да паркирате колата си по алеята си, така че изглежда, че къщата е заета.

Пазете всички нежелани гости.

Винаги е добра идея да имате шпионка  или верига на вратите, монтирани като допълнителна сигурност. Друг съвет за сигурност, ако имате куче или котешка клапа, е да закупите такъв, който ще бъде отворен само за вашия домашен любимец. Това не само ще попречи на един крадец да го използва, за да влезе в дома ви, но ще спре нежеланите животни да влязат в дома ви.

Оставете светлина, когато не сте вкъщи или купете светлина с таймер.

Това ще бъде по-полезно по време на тъмните вечери и ако прекарате една нощ или седмица далеч от дома си! Най-простият съвет за сигурност е да оставите радио или телевизор като алтернатива на оставянето на светлините. Продукти за сигурност, като например светлина с таймер, могат да бъдат закупени онлайн. Можете да закупите и телевизионен симулатор, който имитира телевизионен екран. Чрез излъчване на различни цветове и светлинни модели, ще се появи някой, който е в дома ви, гледайки телевизия.

Присъединете се към схемата за местно наблюдение

Като алтернатива, ако няма близо до вас местна схема за наблюдение на квартала и сте на почивка, можете да информирате доверен съсед, че ще си отсъствате, за да може да държи под око дома ви.

Съхранявайте всички ключове за дома и автомобила далеч от входната врата!

Можете да разполагате с кука за ключове, поставена в дома ви, или да имате ключ за безопасност, монтиран от външната страна на дома ви. Освен това може да се монтира клетка или предпазна кутия с пощенски кутии; това ще помогне за възпирането на метод на влизане, използван от нарушители, наречен “Ключов риболов”.

Поставете осветление със сензори отпред на имота и в градината.

Те ще помогнат за възпирането на крадец, тъй като те често са по-уверени, когато е тъмно. Домашен охранителен съвет:

Не се заключвайте

Животът е изгубен, когато обитателите на дома не са в състояние да оперират или да отключат вратата, за да избягат от огъня. Професионалният ключар ще препоръча да се използват правилните видове брави.

Освен това могат да се осигурят лостове или прекалено големи копчета за клиенти, които са за възрастни хора, с увреждания или в противен случай може да имат затруднения при работа със стандартни ключалки или закопчалки.