safe-iconКаква е истината за сейфовете? Ето списък на 6 неща, които трябва да знаете за сейфовете. Тази информация е тук, за да защитите имота си и да ви дадем спокойствие. Не разчитайте на илюзията за сигурност. Отворете очите си и свалете розовите очила,  защото е време да чуете 6 неща, които всеки би трябвало да знае за сейфовете.

  1. Сейфовете не са толкова безопасни

Когато плащате за по-високо качество, всичко, което наистина получавате, е продукт, който ще създаде на крадеца малко повече проблеми. Има причина банките да не разположат трезорите си в средата на офиса си. Просто сейфът не е достатъчно защитен. По-голямата защита идва от дискретността и множеството предпазни мерки. Няма вещество, което да не може да бъде разбито или унищожено. Дори диамантите (най-твърдото вещество на Земята) могат да бъдат отрязани, а най-сигурните ключалки в крайна сметка могат да бъдат разбити. Няма просто решение за защита на вашите ценности . Сигурността започва с инвестирането във висококачествен сейф . След това фокусът трябва да се насочи към опазване на инвестицията , така че тя не само трудно да се намери, но и никой да не я търси.

  1. Начините , по който престъпниците нападат сейфовете

Всички сме гледали филми, в които крадецът поставя лекарски стетоскоп на вратата на сейфа и чува комбинацията. Това няма да се случи при Вас. Престъпниците не са съсредоточени върху изкуството на ключарството, те се съсредоточават върху простотата и скоростта. Най-разпространеното нещо, което крадецът ще направи, е да открадне сейфа. След като притежават сейфа, те ще могат да го отворят в свободното си време и работата ще е готова. Така повечето хора смятат, че решението е просто да се закрепи сейфът към земята, но за съжаление и това не помага . Ако сейфът Ви е много скъп и трудно разбиваем, то крадците най-вероятно ще изрежат сейфа, което се прави най-често с ъглошлайф. Ако сте купили извънредно скъп сейф, крадците биха могли да използват факли. Използването на ударна горелка е най-малкото обичайно средство за разбиване, защото почти никога не е необходима. Най-добрите сейфове в света, независимо дали са домашни сейфове или банкови сейфове, могат да бъдат отворени по един от тези методи или чрез смесване им.

  1. Цената е равна на качеството

Подобно на почти всеки аспект на сигурността, сумата, която плащате, ще бъде свързана със защитата, която получавате. За повечето сейфове вратите са по-здрави от тялото, а при по-евтините сейфове вратите са толкова слаби, колкото тялото. Това, което получавате с по-скъпите сейфове, е по-дебел и по-здрав метал. Сейфове, които намирате в хотел, са в противоположния край на спектъра. Тези евтини сейфове могат да бъдат отворени при ударени с ръка, когато дръжката е обърната. Всеки сейф може да бъде отворен с достатъчно време и правилните инструменти, точно както може да се разбие всяка ключалка. Дори банкови трезори могат да бъдат победени, както ни показаха тази година с падането на Хатън Гардън. Отново, цената е качество, а качеството е време. Времето е това, което крадците не искат да харчат. Ето защо най-добрата възпираща мярка е сигурността,  която е най-трудно да се пробие.

  1. Не говорете за вашия сейф

Знаем, че е изкушаващо да не се похвалите за новият ви скъп сейф. Щом притежавате сейф, това означава, че имате нещо скъпо, което искате да защитите . Ето защо не трябва да говорите за вашия сейф. Не много хора разполагат със сейфове, така че ако домът ви е бил ограбен с акт на чисто съвпадение, няма причина кадецът да отиде направо при сейфа ви , тъй като ти не би трябвало да знае , че съществува. Ако домът ви е разбит и единственото нещо, което крадците са докосвали, е сейфът, това означава, че сте нарушили основното правило за сигурност или че не сте крили достатъчно сейфа . Не можете да контролирате на кого ще кажат приятелите и членовете на вашето семейство и т.н. Просто не говорете за вашия сейф.

  1. Липса на достъп

Най-добрите сейфове са онези, които са направени, така че дори не можете да стигнете до тях. Това е идеално решение за сейфове, които не се използват често. Сейфът зад картина ще е скрит, но сейфа, който е в стената ще бъде невидим и недостъпен. Това е много стар метод, при който все още има хора, които намират пари по време на ремонт на дома, което доказва колко ефективно може да бъде това. Това е наистина най-добрият начин да скриете сейфа си. Но трябва да имате впредвид , че това не е практично за сейфове , до които искате да имате постояннен достъп, защото това ще отнема много време и ще изисква частично разрушаване. Скриването на нещо, което изисква унищожаване на собствеността ви, ще бъде и последното заподозрение на крадеца.

  1. Бъдете креативни

Не мога да ви кажа какви са личните ми предпазни мерки, но този списък трябва да привлече творческото ви мислене. Вашето творчество просто ще добави допълнителен слой сигурност. Ако гледате толкова филми и телевизионни предавания, колкото и аз, вие знаете очевидните начини, по които хората могат да скрият сейфовете си: под насипни подови дъски, зад картини и т.н. Бъдете по-добри от това, защото всеки път, когато видя картина в рамка или чуя скърцащ под, не мога да не се почудя. Искате методът ви да бъде това, което никой не очаква. Когато почиствате къщата, помислете за местата, които избягвате. Защо ги избягвате? Ако причината, поради която избягвате почистването на тази област, е, че смятате, че никой няма да я види, вижте дали в тази област може да се побере сейф. Направете неочакваното и обикновеният престъпник никога няма да успее да намери сейфа Ви, да не говорим за това да го разбие.

Заключение

Защитата е свързана с усъвършенстване. Научете се от грешките на другите и мислете различно от всички останали. Ключовите думи са дискретност, творчество, знания и инвестиции. Балансът на тези неща ще ви остави добре защитени. Инвестирайте повече в по-добър сейф и може би не е нужно да сте толкова креативни, или обратното. Бъдете изключително дискретни и може би никога няма да се наложи да мислите за това как някой ще разбие сейфа Ви, за който знаете само вие. Преди всичко, бъдете в безопасност и защитавайте нещата, които ви интересуват. Ние от SHPERTS предлагаме денонощни ключарски услуги на най-високо ниво!