Автомобилните ключари предоставят професионални услуги на клиенти, които са се заключили в колата си или са загубили ключовете си за колата. Автомобилните ключари използват различни инструменти за отключване на автомобил, без да го повредят.

Следват 6 различни начина, по които може да се отворят автомобилите:

1. Препрограмиране

В днешно време повечето превозни средства имат системи за влизане без ключ. За да използвате клавишите, за да ги отключите, трябва първо да бъдат програмирани. Добрият клюкар, който е запознат със системите за влизане без ключ, знае как да препрограмира заключването и да отключи колата, без да го повреди.

2. Имобилайзерът отново мига

Някои превозни средства са оборудвани със средство за предотвратяване на кражби, известно като имобилайзер. Имобилайзерът предотвратява стартирането на колата, когато крадецът се опитва да го открадне. В някои случаи обаче, имобилайзерът става дефектен и предотвратява стартирането на автомобила, дори ако използвате ключа. Автомобилните ключари са много ефективни при определянето на този конкретен проблем и придвижването на колата ви в нито един момент.

3.Счупен ключ

Понякога ключът се разбива в ключалката на колата. В тази ситуация ключарите използват счупена ключ за изваждане на счупения ключ или ключови части от ключалката на автомобила, след което дублират ключа и отключват автомобила. Ключарите също използват инструмент за отстраняване на клипса на вратата, който помага при изваждането на скобата за затваряне, която заключва дръжката на вратата на автомобила към вратата.

Ключ за ключови анализатори и механичен код

Модерните и технологични превозни средства имат вход без ключ. Ако такъв автомобил се заключи, автомобилните ключалки използват ключов анализатор или декодер за VATS парола, за да определят стойностите на електрическата устойчивост на автомобила. След това използват механичен нож за кодиране на ключовете, за да направят точен ключ, без оригиналът да се дублира.

5. Тънко ножче SlimJim

Всеки автомобилен ключар използва тънък SlimJim като основен инструмент. Когато една кола не се отключва, един ключар вмъква тънък SlimJim между стъклото и оголването на прозореца на автомобила, за да го отключи без ключа. Докато процесът изглежда доста прост, използването на тънък Jim изисква много знания, обучение и опит, защото неправилното използване на този инструмент може да повреди или да забрани въздушните възглавници или електрическата система на автомобила.

6. J и L инструменти

За отключване на по-стари автомобили, които са включили бутони за заключване и отключване близо до вътрешния панел на вратите, автоматичните ключалки използват J инструмент. Те достигат до вътрешността на автомобила, като преминават инструмента J през горната част на прозореца. След това се манипулира, за да се освободи вратата на автомобила чрез повдигане на бутона за отключване. Инструментът L има дизайн, който е доста подобен на инструмента J. Основната разлика е, че инструментът L има малко различна форма, която е подходяща за работа с някои конкретни модели и дизайни на автомобили.

В заключение, автомобилните ключари имат опит и инструменти за отключване на всяко превозно средство, без да го повредят. Така че, ако някога се окажете в извънредна ситуация с неработеща ключалка или ключ, се препоръчва да се обадите на ключарите, които ще ви помогнат по надежден, бърз и икономически ефективен начин.