Тази статия бе актуализирана, за да отрази по-добре текущото състояние на интелигентните ключалки. Промените включват актуализации на цените и нова информация, събрана след пускането на някои от интелигентните ключалки. Няколко продукта от оригиналната публикация бяха премахнати и заменени с по-подходящи устройства.

Бравите съществуват от тогава , когато нещата са нуждаят от защита. Оттогава бравите са се развивали и променяли, тъй като производствените и инженерните подвизи са създали необходимостта и възможността за промяна. Сега интернет разкрива нова нужда и ново желание. Потребителите искат да използват новите технологии само, за да превърнат къщите си в умни домове.  С зората на интелигентните устройства технологията ни вече може да бъде интегрирана – Всичко в дома да бъде контролирано отвсякъде по всяко време. Това определено е интересно явление, но сигурно ли е то ?

Смарт ключалки започнаха да се появяват на пазара, много повече. В тази статия ще видим тази технология къде е била, къде е сега и на къде отива. Имате ли нужда от тези нови брави? Какво прави ключалката умна?

Kwikset Kevo

Kwikset и Unikey си партнираха, за да създадат Кево. Това устройство ще замени сегашната ви ключалка, което ще отнеме около 15 до 20 минути за инсталиране. Могат да се наложат леки модификации на вратата, за да бъде настроена за Kevo. Това е интелигентна ключалка, която заменя текущата ви брава и използва цилиндър SmartKey на Kwikset като ръчно заменяне. Кево може да се отвори и с малко дистанционно, ако нямате смартфон. След като всяко устройство, което използвате, е в достатъчна близост до ключалката, трябва да докоснете заключващия болт, за да го отворите. Заедно с ръчния ключ, от вътрешната страна има и капаче на палеца. С Kevo можете също да дадете достъп на други хора чрез техните смартфони. Програмата е безплатна за 24-часови ограничени ключове, но за повече от това ще трябва да заплатите допълнително $ 1,99 за всеки цифров ключ.

С Kevo може да разбере дали потребителят е вътре или извън дома. С тази информация системата Kevo ще се опита да предотврати навлизането на неупълномощени потребители. По този начин, ако ключът ви е точно от другата страна на вратата, никой няма да може да докосне заключващия болт и да отвори заключването. Достъпът до историята на вашето заключване също ще ви каже кога ключалката е била отворена и затворена, и от кого. За да отключите ключалката си с докосване, телефонът ви трябва да е в джоба . Kevo Plus, позволява на устройството да използва Wi-Fi и ще бъде достъпно отвсякъде. За използването на дистанционното , устройството ще трябва да бъде поставено по-близо до ключалката, за да се регистрира. Ще получите актуализации на телефона си, които ви информират за това кой е използвал ключалката и кога. Допълнителни актуализации, ще Ви информират, когато устройството започне да изчерпва батерията си.

Kevo се предлага на пазара в момента. Тя е направена от установена марка, която най-вероятно ще продължи да съществува доста време. Това дава известна увереност, че продуктът ще се подобри и най-малко ще поддържа линия за обслужване на клиенти. Kevo идва с 2 физически ключа, 2 електронни ключа, 1 дистанционно, 4 батерии, ключалка Kevo и вътрешният механизъм за заключване. Голям проблем за много потребители е, че Kevo не  работи с всеки тип смартфон . Най-големият проблем на този продукт обаче може да се намери из целият интернет маркет и това е използването на цилиндър Kwikset SmartKey. Този тип ключалка има широко разпространен метод на принудително влизане, въпреки претенциите му за висока сигурност. С копие на ключа , отвертка и чифт скоби, всяка от тези врати може да се отвори.

Schlage Sense

Schlage направи интелигентна ключалка с някои уникални характеристики. Главно, той има тъчпад, който позволява вратата да се отваря с цифров код. Touchpad Deadbolt има и алармена система, която ще се задейства, когато се блокира заключването, подобно на характеристиките на наблюдаваната система за домашна охрана. Силата на звука на алармата може да се регулира заедно с чувствителността на системата, така че може да изгасне, ако вратата се разтърси. Заедно с алармата, която ще изненада крадеца, ще получите съобщение, изпратено до вашия смартфон. Schlage има възможност да бъде интегрирана и с вашата система за домашна сигурност. За да направите това и да използвате функцията за Wi-Fi, ще трябва да закупите мост Nexia или просто да използвате своя Apple TV. Schlage Sense има вграден четец за Bluetooth, но за да контролира заключването от всяка точка на света, ще се нуждае от Wi-Fi мост.

С моста можете да получавате актуализации за това кога вратата е отворена и от кой код. Ключалката също така ще може да бъде заключена и отключена чрез телефона. Това може да се направи отвсякъде, стига да имате устройство, което има достъп до интернет и интернет в дома ви.

August

August не заменя изцяло бравата ви. Той замества натиска на палеца от едната страна и оставя недостъпен съществуващия външен цилиндър. Август е изграден с Bluetooth технология, но като много други продукти компанията продава Wi-Fi адаптер, August Connect. August Connect добавя няколко секунди към времето, което ще отнеме, за да отворите ключалката, но позволява да се контролира заключването от всяка точка на света. Август използва и GPS, за да разбере кога се приближавате до вратата, така че заключващият болт да се отключи от момента, в който завъртите копчето. Гостите не получават функцията за автоматично отключване. За да имате този лесен достъп, трябва да имате административен достъп на ключалката. За съжаление даването на администраторска власт на някого би направило невъзможно да контролирате достъпа му. Допълнителна автоматизация се предлага с функцията за автентичен August където можете да настроите устройството да се заключва след изтичане на определено време за отключен режим.

August е в доста широка версия и може да бъде намерен на склад в няколко големи магазини. Това позволява на клиента да види продукта лично, преди да го купи. Друг плюс, че можете да намерите в магазините, е, че ще може да ползвате политиката за връщане на магазините, ако не сте доволни от продукта. Това е добре, тъй като много хора изглежда имат затруднения с това. Известията за изскачащи прозорци обикновено са много неясни и в някои случаи изобщо не работят.

За да осигурите достъп  до дома ви чрез смартфони , посетителите Ви не само трябва да имат смартфон, но и трябва да изтеглят приложението.

Lockitron Bolt

Bolt е най-новият модел в марката Lockitron. Сам по себе си, Bolt използва Bluetooth за свързване с вашия смартфон. След като използвате Lockitron Bolt, можете да споделяте ключовете си с други потребители на смартфони. С моста на Lockitron имате достъп до Wi-Fi. С активиран Wi-Fi можете да получите и актуализации в реално време за използването на ключалката. Тези актуализации се изпращат до смартфона Ви ,когато ключалката се отваря с помощта на ключа или ръчно манипулиране на ключалката. Вашата врата също ще се отключи, когато яприближите, подобно на August , но тя не се заключва автоматично. Съоснователят на Lockitron оспори твърдението на PCMag, че Bolt не се интегрира с други интелигентни продукти, като се позовава на връзката между Ring Ring Doorbell. Все пак тя не се интегрира с термостати или с камери за сигурност.

Въпреки предишния рекорд на Lockitron, този продукт излезе и е функционален. Apigy, компанията, която прави Lockitron, имаше няколко препятствия в предишния си продукт, но изглежда, че са научили своя урок. Много подобно на повечето интелигентни ключалки на пазара, имаше оплакване относно ниския живот на батерията. Софтуерът на ключалките е бил много бъгов, тъй като известителната система изобщо не работеше за някои потребители. Ключалката се нуждаеше от доста време, за да се събуди, тъй като се опитваше да спести енергия, като влиза в режим на заспиване. Най-добрата част за всички тези препятствия е, че Apigy е видяла какво е необходимо за производството на този тип продукти. Също така е много окуражаващо да се види, че компанията все още се опитва да усъвършенства своя продукт след всичко това противоречие. Неизпълнените поръчки от оригиналния продукт вече са променени, така че поддръжниците на този Lockitron да получат най-доброто. Мисля, че поддръжниците на първия Lockitron ще се радват да получат това устройство .

Danalock

Подобно на August Smart Lock, Danalock има оформен цилиндър (хокейна шайба). Това е още една ключалка, кояро се инсталиран от вътрешната страна на вратата . На уебсайта на компанията  има няколко видео урока, които обясняват фините вариации в инсталационните процеси, които зависят от стила на заключването, което вече сте инсталирали. Тази интелигентна ключалка рекламира способността й да бъде инсталирана с ключалка на Евро цилиндър. Въпреки това, инсталацията изглежда изисква повече работа, отколкото повечето интелигентни ключалки. В някои случаи ще трябва да измерите нова конзола за вашето заключване и да я срежете на правилната дължина. Други продукти като дистанционно и клавиатури също могат да бъдат закупени, за да работят с Вашия Danalock.

След инсталирането на Danalock, заключването може да се управлява ръчно, като завъртите интелигентната ключалка или докоснете центъра на устройството. Приложението позволява само на един потребител да издава ключове и да определя ограничения. Промяната на смартфона, който съдържа основната собственост, ще изисква от съществуващия собственик да изтрие приложението си и да започне процеса на настройка на заключването отново. Потребителският опит с тази ключалка е доста отрицателен. Между 2.3 звезди на Amazon, 2.5 звезди на Cnet и 2-звезди  от PC Mag, е честно да се каже, че тази ключалка не се справя добре. Като цяло, хората имат проблеми с функцията за автоматично заключване, която отваря и заключва вратата без провокация. Характеристиката Knock to Unlock също така се съобщава, че изобщо не работи за хората. Тя работи както с Bluetooth, така и с Z-wave технология, но проблемът изглежда е, че не работи толкова добре.

Заключение

Умните брави са нова и развиваща се технология. Нашето въображение може да запълни празнините, но когато започнем да виждаме действителността, ще бъдат ли изпълнени нашите очаквания? С това можем да се съгласим, че рекламата не е ключов фактор за успеха на тези продукти.

Докато те не са практични, интелигентните ключалки ще продължат да бъдат новост. Повечето от тези интелигентни ключалки дори не заменят напълно използването на ключ. Повечето от тях имат цилиндрични ключове. Те просто добавят начини за влизане в дома, което означава, че те добавят начини да заобиколят сигурността на вашия дом. Това е група от допълнения без подобрения. Винаги проучвайте за себе си и имайте предвид практичността, но най-вече сигурността.