Поговорка гласи: „Няма нищо по-важно от добрия, сигурен дом.“ Тази поговорка трябва да бъде основното правило за всеки собственик на жилище и като такова напомняне, че поддържането на сигурността на дома ни е от първостепенно значение, за да се запази безопасността на нашите близки и ценни вещи. Една от най-простите и рентабилни стратегии за укрепване на всяка система за домашна сигурност е да се заменят отново ключалките, вместо да се инсталират нови. Но как можете да знаете със сигурност кога е време да взамените ключалките си?

По-долу е даден списък, без конкретен ред, на най-често срещаните събития, които сигнализират на собственика на жилището, че трябва ключалките на къщата им да бъдат подменени

СЛЕД ПРЕМЕСТВАНЕ В НОВ ДОМ

След като се преместите в новия си дом, старият бързо се заменя с новия. Всичко се трансформира, за да отговаря на вашите уникални нужди и вкусове като собственик на жилище. Пребоядисвате стените, стаите са обновени и започвате да правите място, което наистина можете да наречете дом. Но наистина ли е „ваше“, когато все още пазите ключалките на вратата на предишните собственици? Може ли някой нов собственик на жилище наистина дори да се чувства комфортно, когато няма начин да разбере кой има достъп до тези ключалки и когато е напълно възможно приятелите и семейството на предишния собственик – напълно непознати за вас – все още да имат резервен комплект ключове ? Защитете дома и семейството си от нежелани натрапници, като смените ключалките си с професионално преработени, когато купувате нов дом.

ключарСЛЕД ЗАГУБА НА КЛЮЧОВЕ

Всеки е губил ключовете си в един или друг момент – случва се дори на най-добрите от нас. Но какво се случва, когато ключът към дома ви просто загадъчно изчезне, и никога не бъде видян повече? Най-очевидното решение, към което се обръщат неопитните собственици на жилища, е да се направи друг ключ. Практикуваните собственици на жилища обаче знаят, че понякога най-очевидните решения не винаги са най-добрите. Готови ли сте да рискувате непознат да намери липсващият ви ключ и – в най-лошия случай – да ги използва? За да предотвратите всякакъв шанс за кражба, обадете се на ключар, за да бъдат ключалките на всички външни врати подменени, включително тази, водеща от дома ви в гаража.

ИЗНОСВАНЕ НА КЛЮЧОВЕТЕ

Бравите и ключовете на вратите – както всичко останало – не траят вечно и с право. С течение на времето зъбите на ключа могат да се износят или да натрупат ръжда, което затруднява използването или дори напълно не може да отвори определената ключалка. Решение би било просто да замените ключа, но ако състоянието на вашия ключ е било нарушено от времето, напълно е възможно и вашата ключалка да е пострадала от подобна ерозия. За да осигурите безпроблемен достъп за тези с ключове и сигурност срещу тези без, препоръчваме вашите ключалки да бъдат заменяни веднъж на всеки пет години.

СЛЕД ВЛИЗАМЕ С ВЗЛОМ

Ако домът ви вече е бил обект на кражба, предприемането на необходимите стъпки, за да се предпазите от бъдещи нахлувания чрез промяна на ключа на ключалките, не само ще осигури усещане за комфорт и сигурност, но и ще спомогне за отшумяване на чувството за нарушение, причинено от първото нахлуване с взлом. Освен това, ако в дома ви се появи професионален ключар, който да надгради вашата система за сигурност, ще сплашите всички потенциални нарушители, както и ще напомните на съседите си да надстроят собствената си система.

Ако сте станали жертва на кражба, незабавно се обърнете към ключарските услуги на Shperts и ние ще ви преведем през вашите възможности за висококачествена и устойчива на защита сигурност.

СЛЕД РАЗДЯЛА

За съжаление не всяка раздяла се основава на взаимно решение и се извършва по цивилен начин. В случай на лоша раздяла или развод, при които запазвате права на предварително споделено жилище, сериозно помислете за замяна на бравите си, за да осигурите безопасността както на дома си, така и на себе си. Човешката природа може да бъде силно непредсказуема и затова проактивно избягване на всякакви случайни срещи, като отказвате на бившия си достъп до дома, когато не сте там, може да е най-добрият начин на действие.

 

Горните сценарии предлагат отлични примери за основателни причини, поради които ключалките ви трябва да бъдат подменени. Ако вие или някой ваш близък сте попаднали в една или повече от тези ситуации, ключарите на Shperts  могат да ви помогнат. Обадете ни се, за да насрочите безплатна консултация и оценка още днес!