Защо вратата се затваря трудно и най -важното – как да регулирате входната врата?

Първо, нека разберем защо вратата не се затваря добре:

Скърцане – ако скърца, просто смажете всички елементи с грес и това решава проблема.

Остава празнина (луфт) между кутията и платното.

Бравите не работят правилно – ключът се завърта трудно, отнема много усилия, бравата е задръстена.

Причините могат да бъдат много и различни:

  1. Фабричен дефект

Входната врата или бравите са дефектни. Ами ако входната врата е дефектна? В рамките на гаранционния срок можете да върнете входната врата или да получите безплатен ремонт и подмяна на дефектни елементи.

Ако гаранцията изтече, сменете ключалките на вратите. В този случай е по -добре да се свържете с производителя на вашата входна врата и да вземете предвид различни нюанси при избора на нова брава – от вида на конструкцията и устойчивостта на взлом до цвета на покритието.

  1. Лош монтаж

Честа причина за проблеми в работата на входните врати. Ако вратата е била монтирана неправилно – размера на отвора е неравномерен, лошо фиксирана, това в крайна сметка води до трудности при затваряне.

Какво да правя? Монтажът на вратата е сложен процес, по -добре е да не го правите сами. В случай на неправилен монтаж отново ще възникнат проблеми в работата на вратата.

  1. Конструкцията на вратата се е променила

Това най -често се случва в новите сгради. През първите няколко години след приключване на ремонта къщата сякаш „сляга“. Поради това отворът може да промени формата и пропорциите. Външно това е абсолютно незабележимо, но влияе върху работата на вратата.

Ексцентричен механизъм, който се използва за регулиране плътността на вратата към рамката на вратата. Той е монтиран, за да се избегне пропадане на входната конструкция, възможен луфт на платното и трудности при отваряне и затваряне на ключалката.

  1. Неправилни условия на работа

Причина за това е, промяна в дизайна на вратата. Например, замяна на старо уплътнение, което не отговаря на размера. Поради това вратата няма да прилепне добре към платното.

  1. Друг виновник е времето

Дори висококачествена входна врата е подложена на влиянието на времето. Срокът на експлоатация на входната врата е средно 10 години. Това не означава, че след 11 години вратата ще се разпадне, но първоначалният вид и свойствата постепенно ще се влошат.

Най -бързо се износват гумените уплътнения, които изсъхват с течение на времето. Ако вратата не се затваря добре, хлопа и виси, проблемът може да е в тях. Сменете старите уплътнения, но изберете правилните. Когато монтирате твърде дебели уплътнения, няма да постигнете по -добра плътност.