Как да изберем правилната брава?

Каква брава да купя за входната врата? На първо място, тя трябва да бъде с високо качество. Най-добре е да се спрете на вградена брава, чието тяло и таен механизъм са недостъпни за крадците. Освен това е невъзможно да се събори такава ключалка, а нивото на защита е много високо, поради наличието на бронирани покрития.

Също така много добро решение е комбинацията от цилиндрични и лостови механизми. Както се казва, един защитен механизъм е добър, но два са още по-добри. Това ще усложни задачата за крадците, особено след като се използват различни методи за разбиване.

Други изисквания, които се поставят за качествена ключалка:

  • Качеството на производствения материал.
  • Високо ниво на секретност.
  • Функционалност, лекота на използване.
  • Издръжливост и лекота на поддръжка.

Лостовите брави се считат за най-издръжливи. Принципът на такава брава е, че по ръбовете са поставени лостове, метални кодови плочи, които напълно съответстват на формата и релефа на работната част на ключа. Колкото повече такива детайли, лостове, толкова по-висока е секретността на ключалката и толкова по-трудно е да се намери ключ за нея. Такива механизми се наричат ​​безопасни. Ако говорим за цилиндрични брави, тогава те са доста надеждни срещу интелектуално счупване, но са малко по-ниски от лостовите брави в случай на грубо счупване.

Защо е по-добре да си купите добра брава: основните причини

Много хора се опитват да спестят от това. Те купуват обикновен заключващ механизъм за входната врата, надявайки се, че обирджиите ще заобиколят апартамента им. Но всъщност нищо не е сигурно.

Изброяваме три основни предимства, които ще ви осигурят най-надеждните брави за врати:

  1. Защита на имущество от нарушители. Такава структура е много трудна за хакване. Така че най-вероятно вашето имущество ще бъде под надеждна защита и няма да стигне до крадци.
  2. Дълъг експлоатационен живот. Разбира се, такъв заключващ механизъм е доста скъп, но напълно се изплаща, като може да продължи десетилетия.
  3. Разширена функционалност. Висококачествените брави имат допълнителни функции, които улесняват процеса на работа.

Къде да купите брава за входна врата на добро съотношение между цена-качество?

Специализираните магазини за ключарски услуги разполагат с голям избор от заключващи механизми за входни врати. Магазините  предлагат на клиентите си:

  • Гаранция за всички видове покупки.