ключ за колаВсеки път, когато закупите превозно средство от автокъща, ще получите комплект ключове. В някои случаи може да получите два комплекта. Ако ви се даде само един ключ, вероятно е добра идея да направите поне един резервен ключ в София, България, поради различни причини.

Ето само няколко примера защо е толкова важно да имате резервен комплект ключове за колата си.

Ключа може да блокира

За съжаление блокировките на превозните средства могат да се случат на всеки, дори ако сте добре организиран и внимателен човек. Единственото обстоятелство, при което блокирането няма да ви засегне, е ако имате интелигентен ключ, който по същество прави невъзможно да се заключите от автомобила си.

Има различни причини, поради които се случват блокировки. Можете да оставите ключовете в автомобила си и ръчно да натиснете заключващия механизъм, когато излезете, преди да затворите вратата. Може да имате врати, които се заключват автоматично и когато разберете, че сте оставили ключовете си вътре, вече ще е късно. Независимо от обстоятелствата, ако нямате резервен комплект ключове, няма да имате друга възможност освен да се обадите на мобилен ключар, който да дойде и да ви помогне. Ако имате резервен комплект, можете да накарате някой да ви го донесе или да се придвижите сами до дома, за да го намерите, спестявайки ви доста пари.

Може да загубите ключа си

Ключовете са сред нещата, които най-често се губят. Ако загубите ключовете си или те са откраднати, ще ви е необходим резервен комплект, който ще ви позволи да продължите да използвате автомобила си и да стигнете там, където трябва да отидете, така че ежедневието ви да не се прекъсва.

За да се предпазите от такъв вид ситуация, е много по-лесно просто да направите копие на съществуващ ключ. Ключарят може да направи дубликат само за няколко минути.

Батерията на ключа може да се изчерпа

Интелигентните ключове и ключовете с дистанционни имат батерии, които могат да се изчерпат след дълги периоди от време и повечето хора няма да разполагат с резервни батерии за ключовете си. Ако имате резервен, можете да продължите да използвате автомобила си, докато получите оригиналния ключ, за който се грижи професионалист.

Това са само няколко примера за някои от основните предимства, свързани с наличието на резервен ключ за вашия автомобил. Свържете се с екипа на Shperts днес за повече информация относно различните ключарски услуги, които предлагаме, включително смяна на ключове за кола в София, България.