1. Други ключарски услуги

Хората се обаждат на ключар, само когато се налага да променят или да заменят заключване или когато бъдат заключени извън колата си или дома си, но ключарите правят много повече от това. Освен външните ви врати има ключалки на всички видове предмети около дома, които могат да изискват ремонт или подмяна, а професионалните ключари обикновено са обучени в основната сигурност на дома.

Различните услуги имат всички свои уникални ценови табели, които могат да варират от няколко долара до няколкостотин. По-евтините услуги, които са склонни да паднат под средната цена на наемане на ключар, включват работа като рязане на копия на ключове, които обикновено са само няколко долара на парче, освен ако не е необходим някакъв специален ключ и извършват проверки на дим и въглероден окис, услуга, предлагана от многобройни ключари, от които малко хора знаят.

Ключарите ще ремонтират или инсталират брави на прозорци, врати за вътрешни дворове, пощенски кутии и др. Цената обикновено включва такса за обслужване и допълнителна такса, която покрива труда и / или необходимия хардуер. Точно както при замяната на външните шкафове или при повторното въвеждане, таксата за обслужване трябва да падне някъде между 40 и 100лв.

Когато сравнявате цените на различните компании, най-важното нещо, което трябва да запомните, е, че трябва да разберете точно какво включват разходите. Попитайте каква е таксата за услугата, ако те таксуват отделно за части и труд и ако има някакви фактори, които биха могли да променят прогнозата Ви при пристигането. Ако цената звучи необосновано висока или ниска, вероятно е и трябва да преминете към друга компания.

Какво е времето и мястото?

Докато услугата, която ви е необходима, е основният фактор при определянето на цената на наемане на ключар, времето и мястото могат да доведат до значителна разлика в цената.

Таксата, наложена от ключар, покрива повече от работата, извършена при сервизно обаждане. Ключарят има всички видове разходи, които трябва да бъдат включени в цената, която клиентът плаща, за да се реализира печалба. Реномирани дружества ще бъдат обвързани и осигурени, както и регистрирани или лицензирани в зависимост от изискванията на дадената държава, което може да бъде скъпо. Те също така трябва да плащат за транспорта, инструментите и оборудването си, така че имайте това в предвид, когато ви кажат таксата си.

Точно като цената на живота се променя от град до град, така и разходите за наемане на ключар. В зависимост от града, в който живеете, и изискванията, поставени от ключарите във вашата държава, както и местната цена на горивото, средната цена, наложена от ключарите във вашия район, ще варира.

Също така трябва да помислите къде се намирате във връзка с бизнеса. Ако живеете в границите на града и в непосредствена близост до ключар, не трябва да се налагат допълнителни такси за пътуване, но ако живеете извън града в по-трудно достъпно място, не бива да се изненадвате, при повишаване на цената. Времевият компонент, тъй кактоо се отнася до цената, трябва да бъде доста ясен. Цените ще бъдат по-ниски, когато планирате услугата по време на редовните работни часове, отколкото ако имате нужда от денонощен ключар, който да дойде през нощта, през уикенда или по празници. Не е необичайно тарифите да се удвоят или дори да се утроят за обслужване по време на тези удължени часове.

Има ключарски компании, предлагащи денонощни ключарски услуги, но те често начисляват часова ставка над общата такса за услугата, което означава, че цената зависи до голяма степен от тежестта на ситуацията. Както при всички ключарски услуги, най-добрият начин да се уверите, че не сте претоварени, е да имате реномиран ключар на ръка, така че когато се окажете в нужда,да не останете уловени неподготвени.