Как да изберем надеждна врата?

Затварящите врати действат като амортисьор. Гладкото затваряне увеличава безопасността (няма риск от прищипване на пръсти или получаване на натъртване), а също така удължава живота на дръжката на ключалката. Освен това се намалява шума при затваряне – затръшването на вратата на верандата няма да работи. Но трябва да изберете подходящия по-близо, в зависимост от условията на по-нататъшната му работа, дизайна на вратите и други фактори. Кои са основните точки на подбор и предимствата, които има външната устойчива на замръзване затваряща система – най-добрият вариант за входни врати.

Видове затварящи устройства

Днес се използват редица конструкции:

  • традиционна горна част – различава се по наличието на лост, може да има класическо зъбно колело или да работи на принципа на плъзгащ прът;
  • по-ниска – липсва отделен лост, тъй като е монтиран на самото платно, този формат често може да бъде видян, както и в комбинация с много тежки врати;
  • Скрит – хванат в горната част на платното и скрит в конструкцията на вратата, има и шарнирно затваряне (засега рядко срещано).

СЪВЕТ:

Най-популярният (не без причина) се счита за топ хидравличен затвор с предавка. Той е надежден, може да се монтира на широк спектър от врати и е подходящ за външна употреба.

Тънкости на подбора

Ако решите, че имате нужда от улична врата по-близо, тогава погледнете теглото на платното и неговата дебелина.

ВАЖНО:

За монтиране на входните врати на частни къщи, складове и търговски помещения, порти, врати към стълбището, трябва да използвате само студоустойчиви затварящи врати. Продуктът трябва да има специална маркировка, за да може устройството да работи в студено време. Обикновено това е -30 градуса по Целзий, но за северните райони е препоръчително да се вземе по-близо, което може да издържи 40 градуса на замръзване.

Характеристика на затварящите врати за външна употреба

За разлика от обичайния механизъм, който забавя крилото на вратата, уличната порта трябва да работи стабилно при ниски температури. В случая на хидравличните модели това се превръща в проблем, тъй като работната течност се сгъстява на студа и дори може да замръзне. Частите могат да се счупят поради претоварване, уредът ще се задържи в отворено положение, а има и ситуация, при която портата или вратата се отварят много трудно. Всичко това е следствие от гъста хидравлична течност и промени в характеристиките на по-близкото с настъпването на студеното време.

Какво да търсите:

  • уплътненията, осигуряващи херметичността на конструкцията, трябва да бъдат направени от устойчива на замръзване гума, която не се втвърдява и не позволява на маслото да преминава през зимата;
  • хидравличната течност трябва да реагира добре на студа – да поддържа течливостта;
  • дизайнът осигурява система за регулиране на клапаните в зависимост от сезона – два пъти годишно, калибрирането се извършва за средната дневна температура.