В днешно време всяка задача се опростява поради факта, че техническият прогрес всеки ден върви напред. По всяко време всеки от нас мисли как да защити дома си от недоброжелатели и престъпници. В 21 век това е доста лесно да се направи – монтирането на улично видеонаблюдение значително ще намали нивото на грабежи и други извънредни ситуации във вашия район.

В миналото често се случваше, на входа човек да бъде нападнат – да му отнемат ценности, побой. Сега, благодарение на специалното оборудване, има шанс не само да се намали престъпността, но и да има пълен контрол над това кой е на територията в близост до жилищната сграда. Монтирането на външна камера за видеонаблюдение също спомага за защита на жителите от ограбване на автомобили. Дори да е настъпил инцидентът, винаги можете да разобличите нарушителя, като просто прегледате видеото от камерата за наблюдение в записа. Ако камерата за наблюдение е с високо качество, няма да ви е трудно да намерите нарушителя при преследване – като съставите неговия портрет от изображението на снимката. Също така такива видео файлове са неопровержими доказателства в съда. Незаменими в този бизнес са уличните IP камери.

Предимства на безжичното видео наблюдение

Първият фактор, който трябва да повлияе на вашия избор, е трайността на устройството, което използвате. Както всички знаем, всички проводници са предразположени към повреди, дори ако изберете прекалено изолирани кабели. По улиците метеорологичните условия се променят често – дъжд, силен вятър, горещо слънце. Всичко това може да доведе до прекъсвания в работата на видеонаблюдението, така че си струва да заложите на безжичните системи за видеонаблюдение на открито, които се различават по цена от кабелните, но експлоатационният им живот е значително дълъг. Друг фактор – за да монтирате безжични системи, не е необходимо да увреждате стените на жилищните сгради, както е при кабелните системи. Тоест не е нужно да наемате работници (което изисква допълнителни разходи и време) – инсталацията лесно може да бъде поставена. По този начин монтирането на външното видеонаблюдение няма да се превърне в непоносима тежест за вас – всички процедури се извършват буквално в рамките на един час.

Разнообразие от камери за наблюдение

Камери за всички сезони – такива видеокамери са идеални за всякакви метеорологични условия, не се влияят от топлина и ураган. Също така такива устройства могат лесно да се експлоатират дори в екстремни условия. На тях не им действа праха, влагата и ниските температури. Ако се интересувате от улично видеонаблюдение, чиито цени зависят единствено от качеството на оборудването, първо трябва да се консултирате с опитен професионалист, който ще ви помогне да разберете всички нюанси.

Антивандални – самото име говори само за себе си. Те са оборудвани със здрава обвивка, така че са устойчиви на атаки от натрапници, които могат да се опитат да нанесат механични повреди на устройството. Такива камери са лесни за използване, а монтажа им се извършва бързо.

Ротационни камери – това улично наблюдение може да се контролира дори от големи разстояния. Те приемат различни разпоредби, което позволява пълен контрол върху разглежданата територия.

Миниатюрни камери за сигурност – най-често е необходимо, ако човек трябва да направи скрито видеонаблюдение.

Ако трябва да монтирате камери на улицата за видеонаблюдение, цената трябва да бъде предварително договорена със специалист. Ние сме една от първите частни ключарски фирми в България с дългогодишен опит в ключарските услуги в София. Предлагаме всякакъв вид ключарски услуги и монтаж на видеонаблюдение.