Укрепването на вратите трябва да започне с укрепване на рамката на вратата. В случай, че дървото не е изгнило и не е изсъхнало. Една от най-достъпната версия е монтиране на метални плочи с достатъчна дебелина в ъглите. Едната страна на металния лист с помощта на дълги метални щифтове или дюбели е прикрепен към бетон или друг материал на вратата, другата е монтирана върху дървените греди.

За да промените посоката на отваряне на платното, трябва да изберете жлеб с достатъчна дълбочина и да завъртите пантите. В края на операцията крилото трябва да бъде здраво фиксирано в затворено положение.

За да се предотврати деформация на дървесината в случай при натискане на вратата със сила, металните ъгли по целия периметър ще помогне. В същото време ъгълът е фиксиран така, че да покрива част от гредата, и не пречи на движението на платното.

Повишаване устойчивостта при взлом на платното. За да направите това, се поставя стоманен лист, чиято дебелина е най-малко 1,5 мм. По време на процедурата се уверете, че листът плътно обвива крайните страни на вратата. Фиксирането на армировъчния лист се извършва с помощта на самонарезни винтове. Върху металния лист е монтирана облицовка от дървена летва.

Като алтернатива се използва тапицерия с метална мрежа с частичен монтаж на ламарина по периметъра. Закрепва се със скоби или винтове с вдлъбната глава. Можете да изолирате крилото отгоре, като поставите слой минерална вата или друга изолация. Като облицовъчен материал се използва изкуствена кожа или винилова кожа. Понякога майсторите монтират ламарина отвън, а отвътре поставят стоманена мрежа, покрита с MDF лист или друг подходящ материал.

Как да укрепваме пантите

Монтажът на панти на вратата трябва да се извърши, като се вземе предвид теглото на крилото. За надеждност са монтирани не два, а три панти. За да се противопоставят при кражба с взлом, по аналогия с металните конструкции, аналозите се монтират върху дървени блокове на врати. В този случай нападателят няма да може да премахне платното от пантите, дори ако те са отрязани.

В дървената врата са монтирани плочи с щифтове против взлом. Те са здраво фиксирани в края на крилото. След като сте избрали вдлъбнатина за монтиране на плочата, тя се фиксира и вратата се покрива. Щифтът ще остави следа върху дървото на кутията в точката на контакт.

В случай, че собственикът се съмнява в способността си да укрепи вратата сам, той винаги може да се обърне за помощ към специалистите от ключарската фирма, която ще извърши всичко професионално.