Когато промените мястото си на пребиваване, има толкова много неща, които да направите,така че сигурността може би няма да е първото нещо за което ще помислите. Обикновено хората са развълнувани да преместят вещите си и да ги разопаковат, за да могат да се върнат към нормалната си рутина. Но това, което трябва да е най-важно за нов собственик или наемател, е да смени ключалките на вратите, за да се предпази, в случай че някои ключове попаднат в неправилни ръце. Новите ключалки и ключове ще гарантират, че вие и вашето семейство сте единствените, които могат да влязат във вашия нов дом.

Често предходните жители все още могат да имат няколко копия от ключовете, въпреки че в договора се посочва, че всички ключове трябва да бъдат предадени след окончателната продажба на имота или смяната на наемателя . Това не само причинява проблем за безопасността за вас като нов пребиваващ, но и може да бъде причина за застрахователни проблеми в бъдеще. Повечето хора не знаят, че домовете често се разбиват от хора, които са познавали предишните собственици. Ето защо смяната на ключалките ви е толкова важна.

Освен това е добре да разгледате ключалките, за да разберете как са класифицирани от Американския национален институт за стандартизация (ANSI), който определя стандарти за продукти като брави, за да се гарантира, че характеристиките и производителността са последователни. Оценката, възложена от ANSI, ще ви даде добра представа за това доколко добре ще се представят текущите ключалки. Ключалките са обозначени със степен 1, степен 2 или степен 3 (което е най-ниската степен на сигурност и често не е маркирано с класификация) въз основа на тяхната ефективност.

Също така се препоръчва да инсталирате закопчалка за допълнителна защита. Не забравяйте да смените ключалките на всеки вход на дома, включително страничните врати и мазетата, въпреки че те не могат да се използват толкова често, колкото предната или задната врата. Най-важните зони за осигуряване на защита са външните врати, включително вратата, свързваща гаража с къщата и главната гаражна врата.

Новите наематели имат право да поискат от собственика или мениджъра да променят ключалките на вратите. Попитайте наемодателя, който ще има достъп до вашия апартамент. Апартаментните комплекси обикновено използват магистърски ключови системи, които позволяват на служители като персонал по поддръжката да влизат в който и да е апартамент. Говорете с наемодателя и проверете условията на вашия наем, преди да смените ключалките си.

Когато се премествате в жилищна сграда или градска къща, много аспекти на Вашия имот могат да бъдат управлявани от асоциацията на общността. Те могат да имат правила за това, какви могат да изглеждат заключващите се врати отвън. Преди да промените ключалката, първо се консултирайте с представителя на асоциацията. Можете също така да помолите ключар да смени ключовете, за да се запази еднаквостта на външния им вид, ако е необходимо. Ако притежавате нов дом, опитът да пробиете дупки в друга врата за различен тип заключване може да изглежда зле и да компрометира целостта на вратата.

Можете да изберете да смените ключалките си сами, но преместването в нов дом може да бъде стресиращо и времето, което ще е необходимо, за да научите как да ги инсталирате правилно, може да бъде по-добре изразходвано за други неща. Квалифицираният ключар на SHPERTS бързо и ефективно ще свърши работата за вас. Това е допълнителен разход, който не сте планирали, но си заслужава да го направите, за да може да спите добре, като знаете, че личното ви имущество е безопасно и сигурно.