В даден момент от живота си най-вероятно ще ви е необходим ключар и ще бъдете щастливи, че имате някой , който би се появил по време на незначителна криза. Преди да се обадите, има много важна информация, която може да ви спести много време и пари и да ви предпази от възможни измами. Ето полезен списък, който може да Ви помогне да съберете информацията, от която се нуждаете.

Идентифицирайте нуждата

Заключени сте от дома или колата си? Счупихте ключалката си по някакъв начин или се нуждаете от подмяна на ключалката след кражба? Колкото по-конкретни може да бъдете, толкова по-лесно ще бъде да се определи от какъв вид услуга се нуждаете. Това също така подобрява шансовете ви да получите точна прогноза по телефона.

Получаване на препращане

Ако не сте в състояние да получите препращане от член на семейството, приятел или съсед, тогава вашият застрахователен доставчик е правилният човек , до който да се допитате. Доставчиците често поддържат списък с реномирани ключари.

Изберете Лицензиран професионалист

Всички ключари в София трябва да бъдат лицензирани от Бюрото за сигурност и разследващите служби, който са част от отдела по потребителските въпроси. За да кандидатствате за лиценз означава, че ключарят е трябвало да мине през проверка. Важно е да се уверите, че работите с лицензиран ключар, за да избегнете всички безскрупулни техници, които могат да повредят брави или да продадат личната ви информация на крадци. Лицензираният специалист трябва да може да отваря всякакви заключвания на жилищни врати. Автомобилите, построени след 2005 г., могат да бъдат отворени чрез въвеждане на код от идентификационния номер на превозното средство в преносимо устройство.

Уверете се, че ключарят ви таксува само след като е била извършена услугата. Ако откриете подозрително поведение, обадете се на местната полиция и се свържете с Бюрото за сигурност и разследване .

Потвърдете репутацията

Можете да проверите репутацията на ключаря, като потърсите рейтингът на Better Business Bureau онлайн на BBB.org или лично в местния офис на BBB. Запишете името на фирмата, местен адрес и телефонен номер и проверете други отзиви онлайн чрез сайтове като Yelp, за да видите дали можете да потвърдите репутацията им и историята им.

Проверка на застраховката

Застрахованият ключар гарантира, че както фирмата, така и вашият имот са покрити в случай, че възникнат непредвидени щети. Ако възникне злополука по време на работа по време на извършване на услугата, ще бъдете покрити.

Когато е свързан, ключарят предлага гаранция за възстановяване на разходите на собственика на имота в случай на повреда. Това е предварително договорено между вас и ключаря. Това е допълнителна защита за всяка от страните. Повечето лицензирани ключари, които са членове на асоциация, имат достъп до достъпни връзки. В идеалния случай най-добре е да намерите ключар, който да е лицензиран, застрахован и свързан, за да се предпазите.

 

Получете оценка

Дори ако сте направили проучването и сте намерили лицензиран ключар, който е свързан, застрахован със страхотни оценки и рецензии, все още е добра идея да се уверите, че сте много конкретни за това, от което се нуждаете, за да можете да получите оценка за разходите отпред. Не желаете изненади, когато те се появяват, като ви дават сметка за двойна сума, защото сте били прекалено неясни по телефона. Уверете се, че знаете какво да очаквате, когато се обадите на ключар.

Повечето от нас са толкова заети, че последното нещо в съзнанието ни е проблем със заключване, но за съжаление това е често срещано явление. С правилното планиране и следването на тези препоръчителни стъпки ще ви помогне да определите най-добрия ключар за вашите нужди и се надявайте да превърнете незначителното събитие в управляемо преживяване.