Въпреки че има няколко неща, които могат да се объркат, докато се придвижвате в колата си, заключвайки себе си извън колата, е възможно най-лошото, което може да се случи. Освен ако нямате удобен резервен ключ, малко можете да направите в момента, след като затворите вратата на колата си и осъзнаете, че ключовете на колата ви все още висят в ключалката. Следните съвети са страхотни, които трябва да имате предвид, когато пътувате в София и потенциално биха могли да ви спестят неприятностите и неудобството да се заключите от красивата си кола.

Нека професионален ключар създаде резервен ключ за вас.

Хубава опция за предотвратяване на блокирането на автомобила ви е да направите резервни ключове. В зависимост от вида на ключовете, които имате, се определя колко е скъпо това. За обикновени ключове без чип или радиочестотна идентификация (RFID), можете просто да направите ключ, направен в местния ключарски магазин в София. За ключове с fobs и RFID, трябва да отидете в местния дилър, за да направите резервно.

Освен че сте направили резервни ключове, трябва да имате и лесен достъп до тях, когато се заключите от автомобила си. Местата за поставяне на резервни ключове включват:

  • У дома на лесно достъпно място, включително кухнята или в спалнята ви.
  • Въпреки че може да изглежда излишно, можете да държите резервен ключ в джоба или чантата си.
  • Друго място, на което можете да поставите ключа си, е скрито някъде в автомобила ви, обикновено в магнитна кутия, залепена в незабележимо място.

Трябва да държите ключовете си върху себе си.

Първото правило при шофиране на автомобила е никога да не оставяте ключовете в колата си, когато излизате. Винаги трябва да ги прибирате в джоба или чантата си или поне да ги държите в ръцете си, когато излезете. Един от често срещаните сценарии е да ги оставите на седалката и след това можете да забравите за тях. Ключарят Shperts препоръчва да ги извадите от запалването или да ги хванете, или да ги поставите на безопасно място, например в джоба ви.

Съвет: Използването на ярко оцветена или проектирана верига ключове също може да ви помогне да следите вашите ключове. Някои други цветни предмети, които да ви помогнат да следите вашите ключове, включват ярко оцветени ремъци, талисмани и други декоративни елементи.

Винаги използвайте ключа за заключване на вратите.

Друг начин да избегнете заключването на ключовете в колата си е да използвате само таблото на ключа за заключване на вратите. Това е много лесно за ключовете, които имат вграден заключващ механизъм. Просто се уверете, че когато отивате да заключвате и отключвате вратата на автомобила, да използвате само бутоните на ключа. Използвайки този метод, винаги трябва да държите ключовете си върху себе си и ако не го направите, няма да можете да заключите вратите на автомобила си.

Съвет: Когато излезете от колата си, преди да затворите вратата, направете бърза проверка, за да сте сигурни, че имате ключовете на колата си в ръка, в джоба или в чантата си.