Сменете ключалката на метална врата

Добрите механизми за заключване на вратите са гаранция за сигурността на дома или офиса. Съвременните заключващи системи за входни врати се характеризират с добра устойчивост на различни методи на интелектуално и силови разбиване, добро качество и дълъг експлоатационен живот.

Но въпреки това необходимостта от смяна на ключалката на входната врата може да се появи по всяко време. Ключарите бързо и професионално ще ви помогнат да смените заключващия механизъм на металната врата.

Защо се налага да смените ключалката на входната врата?

  • Заключващият механизъм се повреди поради неточна работа;
  • Ключовете от металната врата са изгубени или откраднати;
  • Отварянето на вратата доведе до неизправност на ключалките на вратите;
  • Механизмът на ключалката е задръстен и не се отваря, необходимо е аварийно отваряне на ключалките;
  • Необходима е и смяна на ключалката на метална врата при преместване в ново жилище.

Какво ще спечелите, ако поверите смяната на ключалката на метална врата на ключарите?

  • Висока квалификация и дългогодишен опит;
  • Не винаги е необходима спешна смяна на ключалката. Понякога се налага ремонт на брави или поставяне на брава за метална врата.

Цената за подмяна на дефектна ключалка се състои от няколко параметъра:

  • Тип на металната врата и нейния вид;
  • Сложността на работата.

Възможно ли е сами да се справите с проблема?

Когато е необходима спешна подмяна на ключалките на вратите, мнозина не искат да харчат време и пари за контакт с ключар. Разбира се, можете да смените дефектната ключалка със собствените си ръце. Процедурата по подмяна на брави се състои от два етапа – демонтаж на стария механизъм и монтаж на нов. Смяната на ключалките на вратата може да бъде усложнена от факта, че дупките в металната врата не са точни с новото устройство и трябва да се преправят. Съвременните метални и железни входни врати имат вложка вътре в корпуса си, която предотвратява насилственото отваряне на ключалките. Тази вложка може да се превърне в сериозна пречка при пробиване на монтажните отвори.

В резултат на това подмяната на брави може да доведе до необходимост от възстановяване на металната врата.

Освен това, за да бъде успешна операцията по преинсталиране на заключващите устройства, са необходими инструменти на професионално ниво. Без тях подмяната може да доведе, до проблеми с отварянето и затварянето на ключалката и до нейната преждевременна повреда. По-добре е да не поемате рискове и да поверите смяната на ключалките на вратите на квалифициран майстор – ключар. Той притежава необходимите познания и опит, ще свърши цялата работа компетентно и бързо, без ни най-малко да увреди входната конструкция и новата брава.