При входните врати се изисква да се отварят само част от тях, които гарантират удобството при осъществяване на входния контрол, преди събитието. След това всички изходи трябва да бъдат отключени в случай на бърза евакуация при авария. Съответно от собствениците на сгради се изисква да определят нуждите от човешки ресурси, необходими за пълното функциониране на аварийните изходи.

Заедно с това са необходими аварийни изходи, за да се гарантира надеждността на веригата през нощта и неработното време, за да се предотврати навлизането на неоторизирани лица в обекта. Всичко това се допълва от необходимостта от пълен контрол и наблюдение на ситуацията.

Не забравяйте, че за всеки обект, индивидуалните изисквания трябва да бъдат изпълнени, например, в търговските обекти системата „антипаник“ не трябва да улеснява неразрешеното излизане на хора с откраднати стоки, а в детските градини е необходимо да се осигури необходимата безопасност на децата.

Има специални системи, които са създадена специално за управление на аварийни изходи.

Патентованата система включва набор от електромеханични и електромагнитни ключалки, контролери, управляващи устройства, базирани на DCW цифровата шина.

Благодарение на включването на всички устройства на системата в единна мрежа, управлявана чрез софтуер, се осигурява най-висока степен на гъвкавост, става възможно едновременно да се активира голям брой елементи, включени в системата на аварийните изходи на обекта.

Наличните софтуерни функции ви позволяват да създавате планове за обекти, които показват информация в реално време за текущото състояние на всяка от вратите поотделно. Ако е необходимо, системата позволява бързото преконфигуриране на съществуващите параметри на аварийните врати, инсталирането им за всички видове сценарии на действия.

Функционалността позволява интегрирането на елементите и системите, които управляват цялата сграда.

Системите осигуряват достъп до удобно дистанционно управление на аварийните изходи, например на стадиони. В офисните сгради такава система позволява вратата да бъде настроена на „отворена“ по време на работното време и „блокирана“ по време на неработно време, с едновременно прехвърляне на контролна функционалност към системата за контрол на достъп. В предучилищните институции вратите за програмиране ще ги държат отворени само в часовете, когато децата влизат в институцията и се прибират вкъщи с родителите си.

За търговски центрове и супермаркети, създаването на използването на аварийни врати им позволява да работят със закъснение, както и изпращане на камери към тях, за да контролират неразрешеното изнасяне на стоки. Можете да отключите всички врати от централната конзола с един бутон.

Системите за управление на аварийните изходи са ефективни и необходими заключващи системи, които осигуряват надеждността на деблокиращите изходи при евакуация на хора и имущество в случай на различни инциденти, като същевременно осигурява защита срещу проникване отвън.