Блиндираните врати са скъпи. За повечето потребители цената е на първо място, а всичко останало е на второ място. Разбира се, този подход е погрешен, но какво се прави правилно в този живот? Спестяването се приема от всички и във всичко, както при потребителите, така и производителите го правят. И ако е така, има смисъл да разберете защо скъпите метални врати са по -добри от евтините.

Метални

Дебелината на метала е доста важен фактор, влияещ върху ценообразуването на вратата. При повечето обикновени врати дебелината на метала е 1 мм, при добрите – 2 милиметра. Понякога се поставя три милиметров метал, още по -рядко – с дебелина 4 мм. В същото време увеличаването на дебелината на метала означава увеличаване на теглото и това води до укрепване на цялостната структура на вратата и увеличаване на цената на вратата като цяло.

Фурнирни

Първо, качеството и дебелината на покритието са от важно значение, материала, от който са изработени, също.

Второ, при висококачествените фурнири частите са изработени от издръжлив метал, а не от сплави заместители. Най -здравите дръжки са направени от месинг, но и цената им е доста по-висока.

Трябва да се отбележи, че евтините китайски аналози изпреварват останалите и тук – копираните от тях, са с доста прилично качество.

Ключалки

Най -важният фактор, който наистина отличава евтината врата от скъпата е ключалката: в нея са най -широките диапазони на качество и цена. Добрата ключалка си струва приличната цена. Правете разлика между евтини аналози на ключалките и скъпите, които ще ви гарантират спокойствие.

Цилиндров механизъм

Цилиндровият механизъм, когато се вземе предвид устойчивостта срещу взлом, оказва най -голямо влияние върху ценообразуването.

Без съмнение има много различни компоненти, които влияят върху цената – первази от неръждаема стомана и т.н. Но най-важните основни фактори, които определят в повечето случаи са: класа на серийните метални врати . Особено бравите и цилиндрите.

Трябва да се отбележи, че стандартните, серийни врати не винаги осигуряват необходимата устойчивост – в някои има добър метал, но слаби брави (или една ключалка), в други обратното, а в трети изглежда, че всичко е наред , но е необходимо нещо друго. В такива случаи може да има смисъл да монтирате метална врата по поръчка и да изберете каквото си искате.

И така, какво се получи? От едната страна на везните имаме евтина, понякога доста добра в конкретна ситуация, входна врата с тънък метал (1 мм), евтин обков и обикновени брави от нисък или среден ценови диапазон, а в друг случай – врата с дебел метал, три панти и защити и по -важното – надеждни брави и цилиндри от среден до висок ценови диапазон.

Всеки прави своя избор …