Ако притежавате Мерцедес, най-вероятно  сте доволни от него. Въпреки това, както всеки друг автомобил, нещата са склонни да се износват и да изискват подмяна с течение на времето.

Някои шофьори на Мерцедес могат да имат проблеми с ключовете при запалване – особено при по-старите модели. Въпреки че с последните разработки в областта на технологиите, ключовете за запалване са започнали да се премахват и да се заменят с безконтактни, дистанционни управления. Ключовете за запалване могат да започнат да се повредят поради много причини и е важно да се разбере технологията, използвана от вашия автомобил, за да може ключът да работи. Ако ключът на Мерцедес не работи правилно, ето информация за това с какво може да бъде свързан проблемът и как да го поправите.

Ключ за запалване или дистанционно управление без ключ

Типът ключ, който използва вашият Мерцедес, ще диктува методите за решаване на проблема, когато нещо се обърка с него. При по-старите модели на Мерцедес ключът за запалване може да бъде основният метод за стартиране, въвеждане и заключване на колата. По-новите модели на Мерцедес използват дистанционно управление без ключ.

Несъответствие във функцията

Дистанционното управление на отключване може да се изтощи батерията, да се  износят или да изискват повторно програмиране, което ги прави несъвместими и ненадеждни. Ако откриете, че понякога ключовете не винаги работят от първия път, може да се наложи да носите резервните ключове. Шофьорите на с дистанционно отключване също могат да започнат да срещат трудности с ефективността на способността на ключа да задейства запалването или да отключи вратите. С течение на времето самите ключове също могат да се износят и може да се наложи да поръчате заместващ ключ.

Намалено дистанционно сигнално разстояние

Ключовете за запалване може да не работят на отдалечени разстояния, когато започват да се повреждат. Отново, това може да се дължи на изтощена батерия на ключа за запалване или необходимост от препрограмиране. Ако забележите, че вашият ключ е започнал да функционира само когато сте близо до колата си, тогава може би е време да потърсите професионален автомобилен ключар.

Друг  проблем?

Макар че може да има проблем само с ключа или ключовете, има и други причини, поради които ключът за запалване може да не работи правилно. Една от най-честите причини, поради които ключът за запалване на Мерцедес може да не работи правилно, се дължи на дефектен ключ за запалване.

Неизправен ключ за запалване

Тъй като ключът за запалване се използва толкова често, той може да натрупа прах с времето. Това е особено вярно за традиционните ключове за запалване. Ако проблемът е свързан с ключа за запалване и не е задължително с ключа за запалване, тогава може да забележите други симптоми като спиране, затруднено стартиране или невъзможност да насочите захранването към вътрешните светлини на кабината или конзолата за аксесоари.

Защо е важно да се наемете специалист от Мерцедес?

Тъй като дизайните на Мерцедес са специфични и уникални, специалистът може да диагностицира проблема с ключа за запалване и да го фиксира е от решаващо значение. Ако трябва да смените ключа за запалване, тогава е важно да се уверите, че магазинът използва само качествени, сертифицирани части, които ще работят най-добре за вашия конкретен автомобил.

Ние от SHPERTS разполагаме с едни от най-добрите автоключари. Ние фокусираме енергията си върху превантивната автомобилна грижа, за да спестим пари на нашите клиенти при ремонти. Свържете се с нас, за да планирате бърза, достъпна и точна диагностична процедура за вашия автомобил.