ключарски-съветиМоже би имате представа какво да правите, ако се заключите – но какви стъпки може да предприемете, за да предотвратите заключването?

Ето някои практически и безопасни съвети, които да опитате:

 1. Имате лесен достъп до резервен ключ

  Помислете предварително и намерете ключар, който да ви отреже резервен ключ!

След като имате дублиран ключ, намерете подходящо място да го съхранявате. Не го пазете под изтривалките, тъй като това се е превърнало в едно от най-очевидните „скривалища” места и е първото място, където много от потенциалните крадци ще търсят резервни. Вместо това, опитайте се да го държите в надежден приятел, член на семейството или съсед или го носете в чантата. За аварийните ключове на автомобила, помислете да опитвате да държите магнитния ключ. Това ви позволява да запазите резервните си добре скрити и в безопасност.

Уверете се, че получавате надежден дубликат, тъй като някои по-нискокачествени услуги за дублиране може да не са перфектни. Друг начин да се избегне завършването с неравномерно дублиране е да се получи копие на оригиналния ключ, а не на съществуващ резервен.

 1. Внимавайте с вратите, които се заключват автоматично

  Ако вашата врата е снабдена с интелигентно заключване, което е програмирано за автоматично рестартиране всеки път, когато се затваря зад вас, бъдете особено бдителни и не забравяйте да държите ключа си (или вашия смартфон, ако вратата се отключва чрез приложение) всеки път, когато излизате – дори ако просто изнасяте боклука или получавате пощата. Направете това правило номер едно и ако ви се случи отново, да се налага да се притеснявате за случайното заключване.
 2. Всеки от вас трябва да носи свой собствен ключ

Когато напускате къщата за една нощ със съквартирант или да се наслаждавате на следобед с вашия съпруг, не допускайте само един от вас да носи ключа. Всеки трябва да носи личния си ключ, ако се наложи да бъдете разделени, докато сте навън. Например, може би вашият съквартирант иска да остане до късно на парти, а вие  сте готови да се върнете у дома, или имате различно движение със съпруга си по време на среща на път за вкъщи и единият забравя да ви даде ключа. Винаги е по-добре да носите със себе си ключ, за да избегнете непредвидени или случайни заключвания след завръщането ви по-късно.

 1. Съхранявайте телефон на надежден ключар

  Ако сте заключени се свържете с една от първите частни ключарски фирми в България с дългогодишен опит в занаята. Предлагат цялата гама от ключарски услуги, а именно отключване на всякакви заключващи се системи, монтиране на брави и патрони, изработване на ключове, преработване на брави от касови на секретни със защита и бронировка.
 2. Решение за комплекта от ключове Инсталирайте кука за ключове директно на предната врата, закупете кука за ключове, която може да се фиксира върху ръба на чантата си, за да ви помогне да следите комплекта си, да добавите ключодържател към ключалката за лесно носене или закачване на колана ви… всяко сигурно решение, което работи за вас.
 3. Ако ключът на колата ви използва дистанционно, редовно сменяйте батериите

  Никой не иска да бъде изненадан от изтощена батерия, особено когато се намира на някой голям паркинг и пълна количка със закупена стока и очаква чрез дистанционното да отвори капака на багажника на автомобила! Наблюдавайте батерията на вашия дистанционен ключ и го сменете, ако е необходимо.