Какво означава подмяна на ключалката?

Основната разлика между замяната на ключалка и подмяната на ключа е, че сега ще използвате съвсем различно (и потенциално чисто ново) заключване. Замяната на ключалката обикновено означава, че цялото тяло на заключването ще бъде различно. Това е много по-скъпоструващ процес. Основната причина, поради която е много по-скъпа, е просто защото ще трябва да придобиете нов шлюз за вратата, когато го замените. Както бе споменато по-горе, не е нужно да правите това, когато подменяте ключа на ключалката. За да смените ключалката, първо трябва да определите с коя ключалка бихте искали да я замените.

Има няколко фактора, които трябва да бъдат взети под внимание, когато се опитвате да определите с кое заключване искате да замените старата си ключалка. Някои от тези фактори включват бюджета, с който разполагате, както и вида на предпочитанията и функциите, които искате в заключването си. След като вземете решение за ключалката, можете сами да я изберете от местния магазин или да я закупите от вашият ключар. Подобно на всичко друго има явни плюсове и минуси, които имат за цел да придадат баланс.

Плюсове на подмяна на ключалката

  1. Персонализиране

Инсталирането на нови брави ви дава възможност наистина да персонализирате сигурността си и това е нещо, което много собственици често приемат за даденост. Когато казвам  персонализирате в този раздел, имам предвид факта, че можете да повлияете на начина, по който вашите ключалки изглеждат , и също така да повлияете на начина, по който те функционират заедно с някои от другите компоненти на домашната сигурност. Ако искате да инсталирате по-дълги винтове в ключалката си, можете. Или ако искате да вмъкнете допълнителни щифтове за сигурност, можете. Подмяната на ключалката ви дава съвсем нова платформа за сигурност, с която можете да  си поиграете.

  1. Възможност за надстройки

Ако решите да заменяте ключалките си, имате лукса да можете да надстроите ключалките си, а следователно и домашната си сигурност. Това означава, че можете да подобрите мерките за сигурност, които вече сте въвели. Например, ако сте имали инсталирано резе степен 2, не бихте могли да изберете да надстроите ключалката си до резе със степен 1 като подмените ключа. Също така може да решите да изхвърлите традиционните ключалки и да ги подмените с интелигентни ключалки. Какъвто и да е случаят, вече имате възможността и опцията да надстроите ключалките си.

Недостатъци на подмяната на ключалката

  1. Нерентабилно

За разлика от процеса на подмяна на ключа, замяната на ключалките ви води до много по-високи разходи. Това е най-вече защото ще трябва да плащате за труд, в допълнение към разходите за ключалката, която искате. Цената на самата ключалка е много по-скъпа от тази на ключа.

Кой е най-добрият избор за вашия дом?

zashtiten-dom

Няма ясен отговор на поставения въпрос. За да определите кой метод работи най-добре за вашия дом, трябва да вземете предвид специфичните нужди, с които може да се сблъскате. Има някои сценарии, в които подмяната на ключа  е много по-подходящ и достъпен вариант, отколкото замяната на ключалката. Единственият начин да определите коя от тези опции е по-добрият избор ,е да отделите време, за да разберете какво искате и да видите кое ще бъде от полза за вашия дом.

  1. Напълно ли сте доволни от марката на вашите ключалки?

Ако сте напълно доволни от марката на бравите, които имате и няма нищо лошо в тях, тогава вероятно не би трябвало да замените тези ключалки. Все още можете да изберете да замените ключалките си, ако искате, но ако сте доволни от тях, това ще бъде загуба на пари. В този случай ще бъде по-лесно и по-евтино да подмените ключа на ключалките си.

  1. Наскоро сте загубили копие от ключовете си?

Това се случва и с най-добрите, така че не се чувствайте зле, че може би сте загубили ключовете си. Сега обаче трябва да обмислите факта, че вашият ключ вече е компрометиран, което означава, че сигурността на вашия дом също е компрометирана. Ако наскоро сте загубили ключовете си, най-евтината опция ще бъде да подмените ключовете на ключалките си. Това е така, защото вашият основен проблем са ключовете ви ,а ключалки ви все още работят добре.

  1. Искате да промените бравите си от съображение за сигурност?

Когато се занимавате със сигурността, трябва да стесните вниманието си малко повече, за да сте сигурни, че никога не правите компромиси. Ако целта ви е да увеличите мерките си за сигурност, като получите по-висока степен на заключване, подмяната на ключа не е начинът , който трябва да използвате. Вместо това трябва да отделите време за изследване на различните видове ключалки и техните атрибути, така че да изберете най-доброто заключване за вашия дом.

  1. Колко искате да похарчите?

В някои случаи бюджетът ви ще се окаже основният фактор за това дали ще преминете през процеса на подмяна на ключове или смяна на бравите. Както споменахме няколко пъти, разходите между тези два процеса се различават и понякога това може да е най-важното нещо за собствениците на жилища. Ако вашата сигурност не е била компрометирана или ако вашата ключалка не е била повредена, ниската цена на подмяната на ключа може да бъде по-привлекателна от цената за замяна на цяла ключалка.

  1. Нанасяте се в нов дом?

Когато се премествате в нов дом, вие не знаете точно кой може да има копие и резервен ключ, така че искате да сте сигурни, че вашият дом не е уязвим. В тези случаи бихме ви посъветвали да смените всички ключалки в новият ви дом.

Заключение

Всеки от тези методи е чудесно решение в зависимост от това, кое трябва да бъде решено. Както винаги, отделете време, за да разберете от какво имате нужда, и след това да преминете през изброените по-горе точки, за да видите коя услуга ще работи най-добре за вашият дом.