В предишната статия ви бяхме представили 8 съвета, с които да подобрите сигурността си. Ще допълним тези съвети с още няколко в следващите редове.

Ценности

Много хора правят грешката да крият ценностите си в спалнята и на обичайните места. Доказано е, че един крадец прекарва не повече от 15 минути в дадена къща. Половината от това време той е в спалнята  и проверява дюшеците, гардероба и всички онези малки шкафчета, в които крием нещата си. Разпределете на необичайни места и по този начин ще запазите повечето си ценности.

Закриване на входа

Много хора си мислят, че са в безопасност, когато входа им е добре закрит и нищо не се вижда. По този начин обаче вие създавате идеалната среда за проникване в жилището ви по незабележим начин. Съседите ви са най-добрите локатори, които могат да забележат раздвижване и е хубаво да им осигурите известна видимост към входната ви врата.

Непознати

Не отваряйте на непознати и не казвайте на всеки къде живеете. Сигурно това ви се струва глупав съвет, но ще се изненадате колко хора казват неволно къде се живеят, кога се прибират и по този начин подсказват на крадеца кога да ги обере. Защо крадецът да разбива входната ви врата, когато вие сами му я отваряте?

Ключове

В предишната статия бяхме споменали къде да не криете ключовете си. Сега ще ви кажем и да не пишете адреса на ключодържателя си и да го държите при документите си. Ако случайно загубите документите или ключовете си, вие по този начин показвате как да бъдете ограбени и къде се намирате.

Излизане

Когато излизате оставете дома си така, както когато сте вътре. Включените светлини, телевизор, радио са сигнал, че има някой вътре. Само много смел и донякъде глупав крадец би се осмелил да влезе в дома ви, ако се усъмни, че вие сте вътре. Също така, помолете някой съсед да стои в дома ви, когато сте на погребение на близък приятел или член на семейството. Имам много крадци, които са безскрупулни именно по този начин се ориентират кога ви няма и ви обират без вие дори да разберете.

Голямото куче

Едно общоприето твърдение е, че голямото куче плаши крадците. Истината е, че това не е така. Големите кучета могат да са пазачи, но ако са обучени затова. Дари и да забележат някой, те едва ли ще му обърнат внимание. Решението е да си вземете малко куче, което е лае и вдига много шум, когато е притеснено.