Напоследък все по-често задават въпроси за отварянето на определен замък. Хората гледат видеоклипове в YouTube, където лесно и бързо се отварят ключалки с всякаква сложност без повреди и след това ни излагат това като претенции и аргументи.

Защо сме много скептични по отношение на видеоклиповете за отваряне на заключване в YouTube.

Вашите коментари към нашите видеоклипове

Ние познаваме ключалките повече от вас

Да започнем с факта, че в огромното мнозинство от случаите сме виждали цялата информация за замъци, която ни представяте. И в много случаи – те се анализират с колеги от професионалната среда. Следователно, да ни изненадате с нещо подобно е невъзможно.

Ще анализираме три причини, поради които сме много скептични към видеоклиповете при отварянето на определен замък, с един или друг инструмент.

Причините:

Първата причина. Тестовата проба може да бъде подготвена фалшиво, още преди да започне да се отваря във видеото. Мотивацията на тези хора и задачите на такава видео демонстрация е може би свързана за да превлекат вниманието ви. В крайна сметка получавате фалшива демонстрация, която няма нищо общо с реалността.

Парите са причина за много неприятности

И такива примери в мрежата, са много.

Когато цилиндъар с магнитен щифт се отваря чрез блъскане, от който желаният щифт е бил предварително отстранен (а именно с него, той не би се отворил, като се блъска фундаментално). Когато нивелирът се отваря с триони или частично изрязани раздели на кода и т.н.

Да се разбере за тези измами понякога е невъзможно дори и от специалист.

Сега все повече има видео, в което след успешно отваряне авторът разглобява цилиндъра или бравата и демонстрира, че кодовите елементи не са финализирани.

Разпознаване на конкретната проба

Втората причина, поради която сме много скептични към видеото за отварянето на замъка в YouTube е, че цилиндърът е демонтиран след отварянето, и се разпознава при конкретната проба.

Прост цилиндър Apex

Механизмът на секретност е набор от кодови елементи, подредени в определена последователност. Аутопсията е имитация на ключа, работещ със специален инструмент.

В процеса на отваряне всеки механизъм с определени манипулации се държи по много специфичен начин. И колкото повече отваряте конкретната ключалка или конкретен цилиндър, толкова повече знаете характеристиките на нейното поведение.

Работейки над конкретен замък в продължение на месец, отваряйки го стотици пъти, знаете поведението му наизуст и знаете как бързо да го отворите. Въпреки факта, че дизайнът му е сложен и в механизма присъства сложна защита.

Но ако вземете абсолютно един и същ модел на заключване, но с различен код, тоест с различен ключ, времето за изчакване може просто да се увеличи. На моменти десетки пъти.

Удобство на оператора

Третата причина, че предлагате „сензационното“ видео за отваряне на брави от YouTube, като удобството за оператора.

Примитивни ключалки

Тоест, гледате видео. На него авторът седи в удобни условия, на удобна маса, където той демонстрира. Никой не ви притеснява, имате условно неограничено време, имате възможност напълно да се концентрирате върху работата, към която сте пристрастен.

Според вас, как работи нападателя при потенциално проникване, при същите условия ли?

Не, той работи в напълно противоположна среда.

Той няма нищо под ръка, трябва да отдели много време и да издържи много неудобства, за да смени инструмента. Той трябва да си свърши работата възможно най-бързо, по разбираеми за всички причини. Той е принуден да слуша всичко, което се случва около него, като по този начин разбира, че процесът се влошава, той работи в нервни условия. Всичко това заема скорост и намалява производителността.

изводи.

Има много лъжи и трикове за заключване, които са достъпни за обществено гледане. Има дори огромен ресурс, където се предполага, че са представени обобщени таблици от независими тестове, които всъщност преследват само една цел – да фалшифицират всички продукти на конкурентите, поставяйки в най-добрата светлина само една марка брави. Всъщност марката, собственост на тестера. Човек е неспособен да разбере неверността и да се настрои – специалистът понякога няма да отговори веднага на видяното.

Сред видеоклиповете, които демонстрират отварянето на ключалките, разбира се, има истина. Но там, където хората щателно отварят конкретна проба, често се създават удобни условия, които нямат нищо общо с реалността на измамника.

С оглед на всичко по-горе, какво доказват тези видеоклипове?

Че ключалката при определени условия, сръчност, инструмент и време се отваря? Това не може да бъде доказано – можете просто да обмислите дизайна на замъка, който осигурява производителя, и да направите такива заключения с голяма степен на вероятност.