Когато планирате домашната си сигурност, е добра идея да вземете предвид местата, които крадецът вероятно ще търси. По-долу са дадени някои от най-често срещаните места, които крадецът първо ще провери, за да намери ценности. Тези места обикновено са лесно достъпни или общи скривалища в дома.

Спалнята

Насочването към главната спалня е основна цел за крадец. Вероятно ще бъде стая с бижута, пари в брой или други ценни предмети, които се чувствате по-сигурни, като не ги оставяте в други стаи на къщата. Под матрака има място за скриване, за да се търсят пари. Гардеробът често се използва и за поставяне на личен домашен сейф извън полезрението. Имате малък домашен сейф, който не може да се отвори без ключ или код? Това означава, че може просто да бъде вдигнат и отстранен, а крадецът може да отдели време да го отвори по-късно от вашия имот.

Банята

Баните са често срещано място, където хората държат лекарства. Лекарствата с рецепта често се търсят, тъй като лесно могат да бъдат продадени. Контролираните болкоуспокояващи са високо ценени. Крадците са склонни да правят бързи грабежи за вещи, които лесно могат да бъдат продадени.

Домашният офис

Тук е вероятно да имате на показ електронно оборудване, документи и потенциално скъпи предмети. Парични средства и лични документи често могат да бъдат намерени в домашен офис. Документи (паспорти) често се крадат, за да се извърши измамна дейност с по-късно. В зависимост от това какво може да намери крадец, те могат да приключат с достатъчно информация, за да започнат да отварят банкови сметки на ваше име. Слушалки, лаптопи, високоговорители и друго електронно оборудване също можете да намерите в тази стая.

Кухнята

Хората са склонни да крият пари и бижута в кухнята. За старото, увийте го в найлонов плик и го пъхнете във фризера, е било помислено и от крадци. Дори старите кутии за зърнени храни или други контейнери, държани наоколо като скривалища, не са в безопасност от крадец в кариерата.