Това са технологии за автоматизация на дома. Например: ADT Pulse, нова настройка за гигантския ADT за сигурен дом осигурява следното:

  1. Възможност да се включват светлините.
  2. Следи за въглероден окис.
  3. Задава на алармата и контрола на отоплението да се задейства само с гласовете на собствениците.
  4. Може да проследява и за следи от вода и наводнения и чрез сензорите вие ще получите персонални сигнали. Pulse e особено добра за хора, които прекарват дълги периоди от времето си далеч от дома или за тези, които имат много къщи.

Има множество спорове за развиващите се технологии най-вече за тези, които са свързани с интернет. Те могат да бъдат опасни за сигурността. В тяхна защита можем да споменем следните факти. Компаниите, които събират данните на потребителите ги ограничава,  минимализират и запазват само за определен период от време.

  • Уеб камерите

Някои уеб базирани охранителни камери показват само това, което се случва вътре в къщата, но Netatmo Welcome има лицева функция за разпознаване, която може да се определи кой трябва да има достъп и кой не. Също е свързан с една програма, наречена Netatmo Етикети, които ще ви предупредят, когато вратите, прозорците или пощенските кутии са открити. Друг плюс е, че съхраняват данни на SD карта, която държи вашите видеозаписи и по всяко време може да ги гледате.

  • Интелигентни ключалки

За разлика от някои други интелигентни ключалки, новият Smart Lock работи със съществуващите кръгли брави – тип американски, така че не е нужно да се замени всичко в дома ви. Но потребителите трябва да са съвместими с трета страна за свързване, когато са извън обхват, тъй като това е устройство само с Bluetooth. Има опция и да се закупи допълнителен аксесоар, за да контролират ключалките чрез Wi-Fi.

Информирайте се постоянно за развиващите се технолигии и ще изберете качествените и професионални ключарски услуги.