Въпреки производството на високотехнологични и иновативни брави, понякога човек се оказва безсилен пред сложността на вратата, която не се отваря.

Може да е вратата на офиса, когато идвате на работа сутрин. Или може би вратата на вашия апартамент, когато въпреки всичките ви усилия, ключалката не се отваря.

Вратата ви е задръстена или ключалката е счупена и първото нещо, което ви идва на ум е: „Какво да правя? На кого да се обадя, ако не мога да отворя вратата на къщата? Ще ви покажем 5 опции къде да се обърнете за помощ, за да отворите вратата. Всички те имат както плюсове, така и минуси. Да започваме.

На кого да се обадя, ако вратата е заседнала или ключалката е счупена?

  1. На съседи.

Ако помолите съседите за помощ за отваряне на вратата е може би най-достъпният и най-бърз начин, при условие са близо до вас и имат някакви инструменти. Няма да им е трудно да решат проблема, като например когато вратата е леко изкривена, квадратът на дръжката е паднал навътре или ключалката е спряла да реагира при натискане на дръжката.

В случай на сериозна повреда на замъка, съседите едва ли ще помогнат. Трябва да познавате добре вида на ключалката, за да вземете правилното решение.

  1. Алпинисти.

Алпинистите могат да се притекат на помощ, ако балкон или прозорец са оставени отворени. Но си струва да знаете, че ако вратата е заседнала или ключалката е счупена, алпинистът няма да може да помогне, ако няма уменията да отвори ключалките.

  1. Домоуправител.

Доста често такава помощ излиза скъпо, защото са повредили безвъзвратно вратите.

  1. До специализирани ключарски услуги.

Ключарските услуги са най-надеждният начин за отваряне на врата. Има майстори, които са изучавали този бизнес, имат опит в тази област и познават конструкцията на бравите, техните слаби места и най-честите възможни повреди. Струва си да отворите вратата на разумни цени. Разбира се, съобразено със сложността на замъка, неговата тайна и подход към конкретния случай. Цената може да варира както нагоре, така и надолу. Освен че ще ви помогнат да отворите вратата, ключарите ще ви помогнат да смените или поправите ключалката, ако е необходимо. И това е още един плюс, който ще ви спести време.

Ключарските фирми разполагат със специалисти от висок клас, пред които се отварят и най-сложните врати и брави. Можете да се обадите на ключар, да получите съвет и да разберете цената за отваряне на вратата.