Важно е да разберете, че като поръчате подмяна или ремонт на ключалки, вие сами, без да подозирате, можете да дадете на крадеца достъп до вашите ключове. Затова внимавайте при избора на майстор или фирма. Винаги искайте документи за регистрация на фирмата, откъдето сте повикали ключаря, провеждайте маркетинг и не поръчвайте смяна на ключалки от фирма или лице, за което не сте сигурни или се съмнявате.

Обикновено най-ниските цени за тяхната работа се поставят от хора, които нямат опит или поръчки, т.к. работата не е с най-високо качество, а и хората след това не ги препоръчват на приятели и самите те няма да се върнат в тази фирма за услуга. По-страшното е, че можете да бъдете привлечени от най-ниската цена, бързо да спечелят много работа, да поставят ключалки на много хора и след определено време да ограбват собствените си бивши клиенти.

Особено е необходимо да бъдете бдителни, когато поръчвате ключар през мобилен телефон и при липса на документи за регистрация, паспортни данни и др. в крайна сметка можете да попаднете на така наречените “туристи”, които, пристигнали от друг град или дори държава, дават реклама във вестника и дават най-ниската цена. Те бързо набират необходимия брой бъдещи жертви, сменят ключалките им, след което за кратък период от време отварят бившите си клиенти и изчезват. Ето защо е много важно да разберете с кого работите и е препоръчително, ако е възможно, да използвате препоръките на приятели – най-простият, но доста ефективен метод.

Аварийно отваряне на врати и брави от лицензирани ключарски фирми

Аварийното отваряне на метални врати се извършва от водещи специалисти в бранша, което не е без значение – хора с доказана репутация.

Аварийното отваряне на вратите може да се случи както без разрушаване на ключалката или цилиндъра, така и с повреда на ключалката. Зависи от това защо ключалката е заседнала или счупена, а в някои случаи е необходимо да отворите ключалките, след като “неканени гости” са експериментирали с тях.