Най-често използваните уловки на крадците , за които трябва да знаете

Концепцията за домашна безопасност включва познаването на рисковете и потенциалните опасности във и около дома ви. Също така включва обучение, целящо да предпази вашето семейство и имуществото от крадци.

За съжаление, обирджийските измами изглеждат все по-чести през последните години. Те също са известни като измами от врата на врата, но с подходящо образование почти всеки може да избегне отнемането на ценните му стоки.

Прочетете, за да научите какви са най-често срещаните сценарии и аспекти, за които трябва да внимавате, ако искате да избегнете потенциални кражби.

atention

Измамата “Knocker”

Вълна от пробиви(влизане с взлом) в цяла България е накаралавластите да издадат предупреждение.

Механизмът е доста интелигентен, наистина. Крадците се представят като продавачи от врата на врата, предлагащи гама от почистващи продукти. Както можете да предположите, целта им е да разузнаят и проверят къщата ви.

Те ще оглеждат за ценни вещи, дали къщата е празна през определени часове или има ли инсталирани системи за сигурност.

Цялата тази информация ще бъде съобщена на други членове на бандата, които ще навестят къщата ви някъде през следващите седмици.

За да се предпазите от тези измамни кражби, трябва да закрепите входната си врата с верига на вратата или просто да не  отворяте вратата на продавачите , камо ли да ги каните вътре.

 

Фалшиви комунални работници

Тази измама включва двама крадци. Те се представят като комунални работници, които ще ви съобщят, че има спешен случай, който трябва да отстранят незабавно.

Докато единият ви държи зает, другият обикаля къщата ви и крадевсякакви ценни вещи или пари, които може да намери.

За да направят нещата по-сигурни, ако откажете да ги пуснете, те ще ви заплашат с глоба.

За щастие е налице прост метод за избягване на тази измама: ако така наречените комунални работници не са пристигнали при вас поради планирана проверка или поддръжка, просто откажете. Те нямат право да ви глобят. Освен това, може просто да ги заплашите, че ще се обадите на полицията , при което ще напуснат на момента.

 

Схеми на крадци, които използват фалшива самоличност за да ви заблудят

locksmith

Друга често срещана ситуация е, когато някой, който се представя като инспектор, се появи на входната ви врата и започне да задава подробни въпроси като:

  • Финансово състояние
  • Вашият номер за национална застраховка
  • Къде работите
  • Имате ли деца

Тази измама работи, защото крадецът използва факта, че сме склонни да се доверяваме на хора, които се смятат за “официални” или “експерти”.

Ако това се случи с вас, първото нещо, което трябва да направите, е да поискате номера на значката и документацията, според която те са тези, за които се представят.

 

Заключение

Както прочетохте,схемите на крадците лесно могат да бъдат избегнати. Ако искате да защитите дома си с всички интелигентни системи за сигурност, можете да го направите. Ще получите повече ползи, отколкото очаквате, и допълнително спокойствие.

Да бъдете информиран е първата стъпка към запазване на безопасността на дома и семейството ви.

Все пак, когато се случи някоя от горните ситуации, не забравяйте да съобщите на местните власти. Всяка предоставена от вас информация може да помогне за предотвратяването на нещо подобно при други хора.

Shperts се интересуваме от почти всички аспекти на домашната сигурност. Ако сте заключени, загубите ключовете си или сте затруднени да заключите вратата си, просто се свържете с един от нашите професионални ключари.