Монтирането на брави е услуга, предоставяна от ключарите. Винаги може да ги откриете, защото работят денонощно, без почивни дни и празници. Пристигат на мястото на повикване в рамките на 15 минути, носят със себе си нови брави и всички аксесоари, свързани с тях. Монтажът на всяка брава в конструкциите на вратите от всякакъв тип се извършва с едно посещение на ключаря и дават гаранция за период от 1 година.

Кога имате нужда от услугата за монтаж на брави?

Монтирането на брави е необходимо при преместване в нов апартамент или при инсталиране на нова врата;

Ако старата брава не работи;

Може да се наложи поставяне на брава като допълнителна, за да се повиши сигурността на помещенията;

Инсталирането на нова ключалка може също да се наложи след опити на нарушители да проникнат.

Възможно ли е да монтирате брави със собствените си ръце?

Процесът на инсталиране на ключалката се състои от няколко прости стъпки. На първо място, на крилото на вратата трябва да направите маркировки на мястото на монтаж на предложената ключалка. След това, според тази маркировка, с помощта на електрическа бормашина и подходяща бормашина, направете дупки за крепежните елементи на ключалките. Остава само да монтирате бравата на вратата и да фиксирате ударника – бравата е монтирана. Въпреки факта, че инсталирането на ключалки е проста задача, има редица трудности:

Монтаж на брава на входна врата от майстор SHPERTS

Изборът на нови брави за вграждане е сложен въпрос. Изборът на брава трябва да се основава на вида на вратата и изискванията за сигурност за конкретно помещение. Само професионалист, който има опит с много брави, може правилно да избере брава за монтаж;

За бърз и качествен монтаж на бравата е необходим набор от инструменти, както и познания в областта на устройството и функционирането на механизмите на различни видове брави. Освен това, за да може инсталирането на желаната брава да се извърши внимателно и без повреда на платното, са необходими определени умения и опит в такава работа;

Монтажът на брави в съвременните конструкции на вратите може да бъде усложнен от факта, че днес вътре в металните и железни листове се поставя специален лист от твърда сплав, който е защита срещу силово разбиване на ключалката. Следователно инсталирането на нови брави може да причини затруднения дори на етапа на пробиване на монтажни отвори.

Ако искате цялата работа по инсталирането на ключалката да бъде извършена правилно и заключващият продукт да ви служи дълги години без никакви оплаквания, по-добре е да поверите процеса на инсталиране на опитен специалист. Така процесът няма да отнеме много време и рискът от некачествен монтаж с повреда на механизма и вратата ще бъде сведен до минимум. Инсталирането на ключалки ще остави само положителни впечатления.