Цифровите камери за видеонаблюдение отдавна са в търсене като допълнение към системите за сигурност: монтирането на видеонаблюдение във входа често помага да се предотврати престъпността. Забелязвайки камера, нападател рядко ще поеме рискове, тъй като дори и на най-простата камера можете да запишете акт на вандализъм, кражба или опит за пробив в апартамент.

Монтажа на камери във входа

За да се наблюдава какво се случва на входа, трябва да се монтира видеонаблюдение. Срещата на жителите може да насърчи съществуването на такава система, тъй като при монтажа на цифрови технологии трябва да се спазват всички точки на закона.

След като се координират проблемите с другите наематели, можете да започнете да проектирате системата.

Много собственици на апартаменти смятат, че за да се гарантира безопасността на обекта, е подходяща най-стандартната камера: тя дава отличен преглед на стълбите и площадката, с добра разделителна способност, вандализъм и широк диапазон от работни повърхности.

Често системи с видеокамери се използват за монтиране във входовете, които записват аудио поток в допълнение към видео материали. Това може да бъде допълнителна полза.

Изборът на камери за наблюдение се извършва, като се вземат предвид условията, температурата на въздуха, влажността. Необходимо е да се предвидят чести опити за вандализъм: камерите трябва да са със задължително антивандално и удароустойчиво покритие. Когато избирате камери за вход с лошо осветление, рационално е да се спрете на модели с висока чувствителност.

Цените за видеонаблюдение стават все по-достъпни, така че закупуването на такива камери не е трудно за жителите на всеки вход, които се интересуват от собствената си сигурност.

Предимства на камерите във входовете

Предимства на монтирането на камери във входовете: Тъй като домофоните и други устройства не винаги са в състояние да защитят входовете от натрапници, наличието на камера за наблюдение е от полза за жителите в много ситуации.

Монтирането на камера за видеонаблюдение в стълбището ще помогне да се идентифицират онези, които оставят боклук в стълбищата, боядисват стени, развалят пощенските кутии, нарушават правилата за използване на стълби и алеи. Броят на желаещите да крадат и да се бият, да вкарат големи шумни компании на стълбището, да пият алкохол в верандата, да ограбят жителите на къщата, да откраднат количките, поставени на верандата, е намален.

Монтажът на камери дисциплинира жителите, премахва десетки възможни заплахи за живота, здравето и личното имущество на гражданите.

Кадрите с камери могат да бъдат ценно доказателство за разрешаване на престъпления.

Рационално е да се комбинира монтажа на камери във входа с придобиването на системи за наблюдение на прилежащата територия и паркинги, детски площадки в близост до къщата. Това ще ви позволи да проследявате опити за кражба на автомобили или посещение на двора от натрапници, значително ще намалите процента на престъпност в къщата и на нейната територия.