motturaПо правило повечето входни врати са оборудвани с брави по време на тяхното производство, но има ситуации, когато по една или друга причина купувачът не е доволен от модела на монтираната брава. В този случай е необходимо да смените ключалката.

Често купувачът избира най-оптималната конфигурация на вратата си. Имайте предвид, че когато купувате нова входна врата, винаги трябва да се интересувате от надеждността на ключалката. И ако нивото на сигурност не отговаря на купувача, тогава ще му бъдат предложени по-надеждни опции.

В случаите, когато вратата е с една ключалка, трябва да помислите за монтаж на втора, допълнителна ключалка. Не забравяйте, че инсталирането на брави или навременната им смяна при закупуване на нова врата ще струва по-малко от смяната на брави на вече монтирана врата.

Процеса – монтиране на брави на вратите изисква определени умения и майсторство. Само на пръв поглед изглежда, че е достатъчно да премахнете ключалката от вратата и да я замените с нова. Ако на стара врата е монтирана нова брава с високо ниво на устойчивост при взлом, тогава, като правило, крилото на вратата трябва да бъде подобрено.

Такава дейност не може да се извърши без специални инструменти, може да се наложи разширяване на отворите в краищата на вратата, преместване на монтажните отвори и др. Ето защо, по-добре е да използвате услугите на опитните майстори ключари.

Ще ви трябва: бормашина, шлайф (ъглошлайф), бормашини с диаметър от 1 до 12 мм, комплект отвертки, дюзи за обработка на метал на електрически бормашина, нитове, както и необходимия брой нитове, винтове и самонарезни винтове. Тъй като кабелът на електроинструмента може да не е достатъчно дълъг, трябва да закупите и удължител. След като всичко, от което се нуждаете, е закупено, можете да започнете да демонтирате старата брава заедно с фитингите и след приключване на демонтажа да инсталирате нова.

Ако купувате нова брава не в магазин или строителен супермаркет, а от пазар, тогава проверете дали има гаранция, а също така не забравяйте да вземете разписката за покупката. В противен случай, ако има проблеми с ключалката, ще бъде трудно да се докаже, че няма да е възможна замяна или връщане без гаранционната карта. Важно е да знаете, че ако монтажа на ключалките на вратата е извършено неправилно, тогава гаранцията не важи за такива ключалки. Това означава, че те не могат да бъдат върнати или заменени.

Ако сами монтирате ключалката на вратата, поемате пълната отговорност за качеството на работа. В случай, че монтажът на брави се извършва от ключарска фирма, тя, освен че гарантира работата си, поема отговорност за правилния монтаж и вие не рискувате нищо. Използвайки услугите на ключарите, ще спестите пари, не губите време и най-важното ще спестите нервите си. Използвайки услугите на опитните майстори ключари на фирма SHPERTS, можете да сте напълно сигурни в качествен резултат и бързи срокове. Освен това нашите консултанти ще Ви помогнат да изберете най-оптималния модел заключване на вратата за Вашата врата.