Специализирани ключарски услуги

locksmithКлючарството е област, която се е развила значително през последните години, тъй като технологията, използвана при наказателното разследване, продължава да напредва. Съдебните кризи обикновено работят с правоприлагащите органи, за да определят метода на престъпника за влизане в сграда, безопасно или с друго устройство, или да оценят каквито и да било слабости в компрометираната система за сигурност.

Ключарите се специализират предимно в услуги като безопасно напукване, безопасен ремонт и безопасна поддръжка. Те предлагат съдействие, когато някой загуби ключа Си или забрави комбинацията, за да отвори сейфа си и дори при замяна на ключалките на определени видове сейфове. Някои жилищни и търговски ключари също обслужват сейфове, но могат да бъдат по-ограничени в познанията си за тези устройства.

Мислиш ли да станеш ключар?

Ако търсите устойчива професия, която е издържала тестовете на времето, ключарството просто може да бъде за вас. Въпреки, че ключарската индустрия се разраства и променя през годините, не е нужно хората да се грижат за себе си и вещите си. Ако не друго, светът, в който живеем днес, има по-голямо желание за сигурност от всякога, което увеличава нуждата от ключари и техните услуги.

За да се определи дали ключарството е професията, която е подходяща за вас, трябва да помислите за това, което е необходимо да направите и научите за да бъдете успешни в бранша. Има определени умения, от които се нуждаете, и обучение, което трябва да преминете, така че не е работа, с която просто можете да се захванете, без да сте ангажирани с изучаването на търговията. Ето 7 въпроса, на които трябва да Си отговорите сами на себе си за основните изисквания и ключови аспекти на работата, преди да решите дали това е правилната професия за вас.

  1. Запознал ли съм се с образователните изисквания?

Няма официални образователни изисквания, за да станеш ключар, но повечето компании предпочитат техните ключари да имат поне диплома от гимназия или GED. Много държави също изискват лицензирането на ключарите, което може да доведе до определени класове и различни нива на професионално образование. Изискванията варират от държава до държава, така че е важно да се проучи лицензирането в планираната област на обслужване.

  1. От какви качества се нуждае ключарят?

Почти всеки може да тренира да стане ключар, но има няколко характерни черти, които са ценни, за да имате успех в тази област. Ключарите трябва да бъдат посветени и мотивирани, особено ако се занимават с бизнес за себе си. Технологията на заключването винаги се променя, така че ключарят трябва да бъде адаптивен и готов да поеме инициативата, за да остане в крак с последните новости и техники.

В много случаи клиентите ще представят трудни ситуации, които трябва да бъдат решени бързо и ефективно, което означава, че бързата реакция е голям плюс. Ключарят е в крайна сметка сектора на услугите, а взаимодействието с клиентите е сърцето на бизнеса. Ключарите трябва да бъдат почтени, честни и да работят целомъдрено, за да осигурят обслужване на клиентите, което ще накара хората да ги препоръчат на своите приятели и семейства.

  1. Имам ли необходимите умения?

Уменията на търговията ще бъдат научени по време на обучението за ключар, чиракуване и опит в тази област, но има и други умения, които трябва да притежава ключарите, които са от голяма полза при работа в индустрията.

Ръчна сръчност и силна координация на ръцете и очите са задължителни, тъй като почти всяка услуга, която един ключар предлага, изисква сложна работа и използва голямо разнообразие от различни ръчни инструменти. Способността за решаване на проблеми и добро пространствено разсъждение са необходими за ключарите, тъй като голяма част от тяхната работа включва взимането на основните техники, научени в обучението, и прилагането им в уникални ситуации.

Важно е да запомните, че ключарството е индустрия за обслужване на клиенти, така че добрите умения за хора са задължителни. Може да сте най-добрият ключар в света, но няма да успеете, ако не знаете как да се свържете и да комуникирате с клиентите си. Много хора подценяват усилията, които са необходими за осигуряване на силна клиентска база, така че разбирането за продажбите също е от полза, особено за онези, които се стремят да работят сами за себе си.

  1. Колко дълго е обучението за ключар?

Размерът на обучението за ключар може да варира от няколко седмици до няколко години, в зависимост от това къде живеете и какъв тип ключар възнамерявате да преследвате. Повечето ключари подлежат на някаква форма на формално обучение, което може да бъде получено чрез колеж, професионално училище, асоциация на държавниците или дори ключарска фирма, която предлага вътрешно обучение на своите служители.

Вместо обучение, някои амбициозни ключари решават да станат чираци под наблюдението на опитен ключар. Учебното занятие обикновено е неплатена работа, но дава на новия ключар възможност да придобие практически познания и опит с технически, бизнес и правни аспекти на ключарството от професионалист, който вече е установен в бранша.

  1. Как да придобия опит?

Най-добрият начин да подобрите уменията си като ключар е чрез придобиване на опит в тази област. Колкото повече работите и практикувате, толкова повече ще разберете за ключарството и ще можете да станете професионалист. Ако в крайна сметка искате да имате собствен бизнес силно препоръчително е да прекарате известно време, работейки с установена компания, първо като възможност да научите повече и възможност за разрастване на способностите Ви, преди да се спуснете сами надълбоко. Това също ще ви даде достъп до по-широк спектър от ресурси и ще ви позволи да създадете по-силна бизнес мрежа, която ще ви бъде от полза, след като започнете свой собствен бизнес.

  1. Колко мога да очаквам да направя?

Средната годишна заплата на ключар в Съединените щати е около 48 000 щатски долара, но този процент варира в голяма степен в зависимост от нивото на опит и видовете предлагани услуги. Например, самостоятелно зает автомобилен ключар, който се фокусира върху аварийните заключвания, няма да спечели същата сума като комерсиалния ключар ,работещ върху висококачествени брави и сейфове за големи корпорации, както и ключар, който е нов в областта няма да може да събира същите такси като някой, който е бил в индустрията в продължение на няколко десетилетия и има надеждна клиентска база.

  1. Каква е средата на работното място?

Ключарите имат възможност или да работят за дадена фирма, или да започнат работа за себе си и да работят самостоятелно. Има ползи и недостатъци и за двете страни, и това, което работи най-добре за вас, до голяма степен ще зависи от вашата личност и нивото на отдаденост.

Независимо за кого работите, работната среда за ключарите варира в зависимост от това, в което специализирате. Някои ключари работят директно от техния ван, докато други имат офис или работилница, в която се намират.

Ако работите като авариен ключар и се фокусирате главно върху заключване, вероятно ще прекарате много време в шофиране и на открито. Поради естеството на работата, повечето ключари трябва да бъдат сравнително мобилни, защото често се налага да пътуват до клиентите си, а не обратното.