Проблеми с бравите възникват често. Вратите, които се отварят непрекъснато не се справят с натоварването. Първа отказва заключващата система. Дръжката се чупи, цилиндровият механизъм се задръства. Обикновено ремонтът на ключалката завършва с пълна подмяна.

При нарушаването на инсталационната технология, характеристиките на работа водят до общ дисбаланс, блокиране.

Компетентен ключар ще определи естеството на неизправността и ще я отстрани.

Често възниква въпросът: какво е по-евтино – да ремонтирате ключалката или да я смените с нова?

Цените на заключващите устройства варират. Въпросът не е в евтиното, а във възможността и целесъобразността на ремонта, наличието на резервни части, лекотата при монтажа. Между другото, ларвата може да струва повече от ключалката на вратата и е малко вероятно да бъде възможно да се поправи. Ако замъкът е работил 20 години, тогава най-вероятно той е изчерпал ресурса си и е по-добре да не го ремонтирате, а да го подмените.

Има повреди в самите заключващи механизми, с които ключарите са добре запознати.

Доверете ни се, ние ще оправдаем вашите очаквания! Ремонтът на старо или на ново устройство се извършва възможно най-внимателно, деликатно, професионално. Възможни са допълнителни услуги: подобряване на естетиката на входната конструкция, изолация и шумоизолация.

Закъснявате и входната врата не се затваря?

За да не изпаднете в нелепа ситуация и да изпълните планираните задачи, обадете се веднага на ключарите.

Отстраняване на блокажи, монтаж на нова заключваща система (демонтажът е включен в цената на работата), пълен или частичен ремонт на ключалката на входната врата. Отпътуване до адрес в удобно време. Клиентът не заплаща първоначален оглед.

Веднага след оформянето на заявката, до Вас ще бъде изпратен ключар, който е в максимална близост. Време за пристигане от 30-40 минути до час. На място майсторът ще уточни подробностите, които ви интересуват, ще ремонтира или монтира нов.

Оставаме винаги във връзка!

Типични грешки при самостоятелен ремонт или монтаж на ключалки на врати:

  • Попадането на прах, стърготини, монтажна пяна в тялото – води до заяждане, на болтовете или резето, до заклинване на ключалката;
  • Превишаване на механичните сили, ударни натоварвания върху вратата – довеждане до деформация на клапана, резето;
  • Пластмасовото фолио, останало по време на монтажа на нова врата в изходните точки на заключващите болтове, причинява задръстване;
  • Деформиране на корпуса на механизма при пробиване на отвори за ръкохватка или бронирана плоча – води до замръзване или неработоспособност;
  • Повреда с неправилно прекодиране на системите на вратите – провокира ремонт или монтиране на нови сменяеми блокове.

В случай на повреда, моля, свържете се с ключарска фирма и не разглобявайте ключалката сами.