КЛЮЧАР В ХРИСТО БОТЕВ

Ключрски услуги и авариен ключар в ж.к. Христо Ботев – пристигаме до 25мин!

call-button

Денонощен авариен ключар в Христо Ботев, София-
Работим денонощно 24/7 – Аварийно отключване на всички марки брави в Христо Ботев, София, денонощен ключар Христо Ботев, Ключар в Христо Ботев.

Христо Ботев е квартал на София. Намира се в близост до „Ботевградско шосе“ и Летище София, част е от район „Слатина“ на Столичната община.

Фирма SHPERTS предлага денонощни ключарски услуги на територията в квартал „Христо Ботев“- София.

Пробиване на сърцевината, ако ключът в ключалката е счупен. Кога се налага?

Специалистите от SHPERTS предлагат услугата пробиване на сърцевината, ако ключът в ключалката е счупен.

Какви са препоръките на специалистите от SHPERTS:

Един от начините да извадите счупен ключ от ключалката е да пробиете отвор с бормашина с тънко свредло. В този случай, след отстраняване на счупения сегмент и отваряне на вратата, ще са необходими ремонти – сърцевината ще трябва да бъде сменена. Въпреки това тялото на ключалката ще остане непокътнато и не е необходимо да се сменя. За да пробиете ядрото, ще ви трябват инструменти:

  • Бормашина.
  • Свредло за метал (диаметър приблизително 6 mm).
  • Шлицева отвертка.

Ядрото на ключалката се формира от тялото, сърцевината, кодовите щифтове, гърбица. В процеса на пробиване на сърцевината, щифтовете се отключват, което ви позволява да завъртите гърбицата с помощта на конвенционална отвертка. Характеристики и ред на процедурата на пробиване:

Маркирайте място на кръстовището на тялото и въртящия се цилиндър на сърцевината.

Пробийте до точката, където завършват щифтовете.

Поставете отвертка и завъртете сърцевината. Ако сърцевината остане неподвижна, тогава не всички щифтове са пробити. В този случай през направения отвор можете да видите изпъкналите остатъци от щифтовете, които блокират въртенето на сърцевината. След отстраняване на изпъкналите елементи с отвертка, трябва да опитате отново да завъртите сърцевината.

Понякога е достатъчно да пробиете малка дупка до фрагмента и да поставите тел с извит край в нея, за да извадите счупения фрагмент. Внимателно извършената операция ще ви позволи да използвате ключалката и сърцевината в бъдеще. Малка дупка няма да повлияе на работата на заключващия механизъм.

Ако ключът е счупен, можете да опитате да отворите вратата по посочения начин. Опитът обаче няма да бъде успешен, ако производителят, за да предпази заключващия механизъм от счупване, е монтирал тежки щифтове, които не могат да бъдат пробити с конвенционална метална бормашина.

Задачата е трудна, за това е добре да се обадите на специалистите от фирма SHPERTS. Ще получите гаранция за извършената работа.