КЛЮЧАР В ФАКУЛТЕТА

Ключрски услуги и авариен ключар в ж.к. Факултета – пристигаме до 25мин!

call-button

Денонощен авариен ключар в Факултета, София-
Работим денонощно 24/7 – Аварийно отключване на всички марки брави в Факултета, София, денонощен ключар Факултета, Ключар в Факултета.

Факултета, а на местното шопско наречие Факултето, е квартал в София, разположен в район „Красна поляна“. Намира се северно от кв. „Барите“, южно от жк „Западен парк“, западно от жк „Красна поляна-2“ и източно от кв „Суходол“.

Фирма SHPERTS предлага денонощни ключарски услуги на територията в квартал „Факултета“- София.

Какво се  случва при заседнала ключалка на вратата? Експертите от SHPERTS ще Ви запознаят с причините за това:

Откриването на причината за неизправността ще помогне да се разбере какво да се прави, ако ключалката е заседнала. По време на работата на заключващите механизми възникват неизправности. Основните причини са:

  1. Производствени дефекти.
  2. Счупване на компоненти под въздействието на механични натоварвания.
  3. Неправилна работа (нарушаване на инструкциите и препоръките на производителя).
  4. Промяна на позицията на крилото на вратата (увисване, изкривяване).

Ако ключалката на вътрешната врата е заседнала, причините може да са свързани с неправилен монтаж на блока на вратата. Последствията от фабричен дефект или неправилен монтаж на вратата може да не се появят веднага. Наличието на неизправност се показва от леки затруднения при отваряне или затваряне на заключващия механизъм.

Експертите от SHPERTS съветват да се обръща внимание на най-малките признаци на неправилна работа на ключалката – по-лесно е да се отстрани проблемът в ранните етапи. Ако механизмът постоянно се отваря и затваря със сила, контактните части са повредени или износени. Когато компонентите се деформират, върху тях се появят чипове и пукнатини, ключалката най-вероятно ще трябва да се смени напълно. Признаци за неправилна работа на заключващия механизъм:

  • Скърцане, тракане, други външни звуци при завъртане на ключа.
  • Препятствия по пътя на движението на ключа в ключалката.
  • Трудност при изваждането на ключа.
  • Заклиняващ механизъм при опит за завъртане на ключа.

Появата на признаци на неизправност изисква незабавни действия – смазване на механизма, ако е необходимо, подмяна на сърцевината на ключалката. Превантивните мерки ще помогнат да се избегнат неприятните ситуации.

По добре е да се обадите на ключар, за да не се налага разбиване на ключалката и вратата. В резултат на това крилото и кутията на вратата ще пострадат, което води до големи разходи за подмяна и ремонт.