Повечето от нас са имали разочароващото преживяване да заседнат заключени в колата си по различни причини. И тогава идва и възможносттаза загуба на дистанционното на кола, което при по-новите автомобили често се комбинира със самия ключ . Замяната им ще зависи в голяма степен от марката и модела на вашия автомобил. Повечето ключове за запалване имат транспондер, който по електронен път комуникира с автомобила, за да предотврати кражбата. Ключът няма да работи, освен ако не е програмиран да съответства на автомобила. При някои автомобили разстоянието между чипа на бутона за транспондер трябва да е точното разстояние на напълно вмъкнат ключ, който е далеч от четеца. Повечето автомобили са по-опрощаващи от това и просто се нуждаят от чипа да бъде в близост. По-новите системи също включват отделен или интегриран фал с бутони за заключване и отключване на врати. Ето някои често срещани въпроси, които хората задават по отношение на замяната на техните ключове и дистанционни управления.

Какво мога да направя, ако съм загубил всичките си ключове за колата?

Загубени, откраднати или счупени ключове на колата лесно могат да бъдат заменени от автомобилен ключар или от вашия автомобилен дилър. Така вие ще получите нов ключ на автомобила , който ще е програмиран за вашия автомобил. Цената на подмяната на ключ за автомобил зависи от вида на необходимия ключ. Ако имате по-старо превозно средство с основен ключ, цената ще бъде минимална , но ако ключът ви има транспондер, планирайте да похарчите  около 160 лв или повече, ако искате ключът да работи при запалването, а не просто да отваряте вратите и багажника с него.

Мога ли да програмирам нов дистанционен ключ сам?

Всяко превозно средство има различна процедура за програмиране на ново дистанционно управление. Някои дистанционни управления може да програмирате сравнително бързо, докато други трябва да бъдат програмирани от професионалист.

Къде мога да програмирам или изрежа ключа ?

Ключарите на SHPERTS  може да програмира ключове и дистанционни за вас. Някои автомобилни магазини също могат да програмирате вашите ключове (в зависимост от марката и модела), тъй като не всеки процес е толкова труден , но така ще ви излезне значително по – скъпо.

В зависимост от изрязването на автомобилния ключ и естеството на замяната може да се наложи да отидете на ключар, който може да изреже ключа с код.

Как да разбера дали ключът на колата ми има транспондер чип?

Можете да занесете ключа си в повечето магазини за хардуер, автокъщи или при автомобилен ключар, за да разберете дали вашият ключ има транспондер чип. Ако имате резервен ключ , изрязан от бланка , може да пробвате и с него да отключите колата си. Ключът трябва да отвори вратите и багажника, но ако вашето превозно средство се нуждае от чип, то няма да стартира автомобила. Добра индикация, че колата ви има чип, е да я разгледате. Ако ключът има пластмасова обвивка около ъгловата част (голямата част на ключа, която обикновено е кръгла или квадратна и се опира извън ключалката, когато ключът е пъхнат изцяло), това е добър показател, че може да има чип. Въпреки че може да се нуждаете от ключар за програмиране, на пазара са налице ключове за транспондери.

Какво се случва, ако ключът ми не работи, след като е изрязан?

Ключовете с чипове за транспондерите трябва да бъдат програмирани, преди да могат да запалят вашето превозно средство. След като ключът бъде изрязан, автомобилният ключар може да го програмира за вас. Може да имате възможност да програмирате сами ключове от по-стари модели.

Как мога да намеря автомобилен ключар в моя район?

Можете да намерите автомобилен ключар в онлайн обяви или професионални ключарски фирми като тази на http://shperts.com/ , които предоставят лицензирани ключари . Най-добрият начин да намерите уважаван и добър ключар е чрез получаване на препоръка от някой.

Какъв е общият ценови диапазон за рязане и / или програмиране на ключове и дистанционни управления?

Цената за рязане на ключове и програмиране на ключ за транспондери варира в зависимост от местната област, модела и марката на вашето превозно средство. Цената почти винаги ще бъде по-висока , когато се обслужвате чрез дилърите, въпреки че в някои случаи това може да е единственият избор. Ако закупите ключ от тях и искате сами да го препрограмирате, опитайте да купите ключ от фирма, която предлага техническа поддръжка. Тъй като всяка кола ще бъде малко по-различна, когато става дума за програмиране на сигнала, най-добре е да има някой , от който ще можете да потърсите помощ. Нашият ценоразпис може да ви даде пълен преглед на началните цени.

Защо не мога сам да програмирам нов ключ , ако имам един работещ ключ?

Вашите инструкции за програмиране може да посочат, че трябва да имате два работни ключа, за да можете да програмирате нов ключ, защото режимът на програмиране на автомобила може да бъде достъпен само с два отделни ключа. Не можете да използвате два програмируеми бутона два пъти. Ако имате само един работен ключ, всички нови такива ще трябва да бъдат програмирани от дилърите на автомобили или автомобилните ключари.

Защо ключова услуга за рязане се нуждае от моя лиценз и регистрация преди да направи нови ключове?

Вашият лиценз и регистрация се използват за потвърждаването Ви  като собственик на превозното средство. Трябва да предоставите документи с имена и адреси, съответстващи на адреса за доставка, във фактура за онлайн услуги за ключово рязане, преди да ви бъде предаден ключ. Това се прави за вашата собствена защита.

Как да разбера дали моето превозно средство има система за влизане без ключ?

Ако в момента имате или сте имали устройство за дистанционно управление за вашето превозно средство, то има система без ключове. Ако сте закупили автомобил без дистанционно влизане без ключ, всеки дилър на автомобили може да провери дали има идентификационен номер на автомобила (VIN), който има система за влизане без ключ.

Как мога да бъда сигурен, че съм получил правилното дистанционно за моя автомобил?

За съществуващо устройство , можете да проверите дали съответстват номерата на частта от задната страна на устройството за дистанционно управление и функциите отпред, за да проверите дали то е правилното устройство за дистанционно управление за вашия автомобил. Ако сте загубили устройството за дистанционно управление или вашето превозно средство не е с дистанционно управление, продавачът на автомобила може да ви предостави номер на частта въз основа на VIN. Можете да използвате номера на частта, за да проверите дали изброеното дистанционно е правилното за вашето превозно средство.

 

 

Замяната идва ли с гаранция?

Повечето заменяния на ключ са снабдени с 90-дневна гаранция за нови и използвани заместители. Уверете се, че ще попитате доставчика на ключове за тази информация, защото електрониката (особено тези, продавани по интернет) може да е повредена или да бъде повредена в процеса на доставка.