Никой не иска да остане заключен извън дома или колата си. Въпреки това, инциденти се случват и може да се окажете заключени поради изгубен ключ, повреден ключ или заседнала ключалка. Вместо да изпадате в паника, следвайте нашето ръководство стъпка по стъпка как да отворите вратата сами. И не забравяйте, че ако всичко останало се провали, SHPERTS са тук, за да помогнат като професионални ключари в София, работещи 24/7.

  1. Оценете ситуацията

Първо, останете спокойни и оценете ситуацията. Определете дали сте заключени от външната или вътрешната страна на вратата. Това ще ви помогне да разберете кои методи да използвате.

  1. Използвайте шперц или кредитна карта

Ако сте заключени отвън, опитайте да използвате тънък, гъвкав инструмент като шперц или кредитна карта. Вмъкнете инструмента в процепа между вратата и рамката и го плъзнете около езичето на бравата. След това внимателно повдигнете инструмента нагоре, за да повдигнете езичето и да отключите вратата.

  1. Използване на тел или кламер

Ако нямате шперц или кредитна карта, можете да използвате тел или кламер. Създайте малък примка в единия край на жицата или кламера и го пъхнете в ключалката. След това завъртете примката, за да манипулирате механизма на бравата и да отключите вратата.

  1. Използвайте стол или табуретка

За врати с болтове отдолу можете да използвате стол или табуретка, за да повдигнете горния край на вратата и да освободите болта. Уверете се, че столът или табуретката са стабилни и осигурени, преди да се опитате да повдигнете вратата.

  1. Счупване на прозорец (в краен случай)

Ако сте заключени отвътре и няма никой друг вкъщи, това може да е последният ви вариант. Счупете малък прозорец и използвайте отломките, за да ги огънете и да отворите вратата. Бъдете внимателни и носете ръкавици, за да избегнете порязвания.

  1. Свържете се с професионалист

Ако не успеете да отворите вратата сами, не се колебайте да се свържете с професионален ключар като SHPERTS. Те имат опит в отключването на всякакви видове брави и ключалки и могат да ви помогнат бързо и ефективно. SHPERTS работят 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата, така че винаги има кой да отговори на обаждането ви.

Бъдете информирани и подготвени за неочаквани заключвания. Следвайте стъпките в това ръководство и не забравяйте, че професионалната помощ е само на едно телефонно обаждане. SHPERTS са денонощни ключари в София, които могат да ви помогнат да отворите вратата си безопасно и ефективно, без да причинявате щети на вратата или ключалката. Останете спокойни, оценете ситуацията и следвайте нашите съвети – скоро ще бъдете отново вътре!