Документ за самоличност

Показването на идентификация е най-лесният и бърз начин да докажете, че живеете в дома си. Ако наскоро сте се преместили и адресът на шофьорската ви книжка не съвпада с адреса на дома ви, повечето ключари ще приемат поща, като например сметка за комунални услуги, която показва вашия адрес, заедно с вашия документ за самоличност със снимка. Възможно е също така да можете да покажете идентификационен номер на асоциация на собственик на къща, учебен документ или друго фото доказателство с точния адрес.

 

Свидетелства от други

Ако не можете да предоставите идентификация, ключарят може да е готов да приеме думата на съседите, поне толкова дълго, че да ви вкара в дома ви. Бъдете готови да намерите личната си карта веднага щом получите достъп, преди ключарят да си тръгне. Ако сте наемател, можете да се обадите на наемодателя си, за да гарантира за вас. Тъй като наемодателят е собственик на имота, той или тя има правомощия да ви предостави достъп.

 

Полиция

Ако ключарят остане неубеден, че домът е ваш, той или тя може да реши да се обади на полицията. Ако това се случи, запазете спокойствие и сътрудничество. Тъй като ключарите имат законова отговорност да не предоставят достъп на някой, който не живее в помещенията, извикването на полицията е форма за защита. Полицейските служители имат опит, обучение и правна възможност да разрешат тези ситуации, така че докато домът е ваш, можете да се чувствате уверени, че нещата бързо ще бъдат решени.