Дъвката в ключалката може да бъде изключително досаден проблем, особено ако предполагате, че някой лош съсед може да я е сложил. Не се притеснявайте, защото професионалистите от SHPERTS са тук, за да ви помогнат да се справите с този неудобен момент. В следващите няколко стъпки ще ви научим как да премахнете дъвката от ключалката ви, като го правите по начин, който е възможно най-ефективен и безопасен.

Стъпка 1: Използвайте смазка за ключалки

Най-първо, опитайте се да намалите съпротивата, която представлява дъвката, като използвате смазка за ключалки. Това може да помогне на ключа да се завърти по-лесно и да измести дъвката. Просто нанесете малко количество смазка в ключалката и опитайте да въртите ключа нежно.

Стъпка 2: Използвайте друг ключ

Ако първата стъпка не доведе до успех, опитайте с друг ключ. Иногда различни ключове могат да се справят по-добре с дъвката. Уверете се, че използвате ключ, който сте собственик на или който имате разрешение да използвате.

Стъпка 3: Обадете се на професионалисти

Ако след опитите ви дъвката все още не се мести, е време да се свържете с професионални ключари. В Sofiya фирма SHPERTS предлага ключарски услуги от висок клас и може да помогне в такива ситуации. Техните експерти са обучени и оборудвани с необходимите инструменти, за да премахнат дъвката без повреди на ключалката или вратата.

Не се опитвайте да си направите сами, ако нямате необходимите умения и оборудване, тъй като това може да доведе до повече проблеми. За надеждна и бърза помощ с премахването на дъвката, свържете се с SHPERTS и техните професионални ключари ще се погрижат за вас.