Полицията е убедена, че многократните кражби са извършени от едни и същи крадци, които ограбват апартаменти за първи път. И причината за тези рецидиви е абсолютната небрежност на собствениците на жилища, които дори след сериозни неприятности не мислят как да засилят защитата на „собствената си крепост“.

Често собствениците се обръщат към фирма, която им е поставила предишното заключване, и … вземат аксесоарите, които крадците вече са усвоили перфектно и знаят как да се справят с него. Подобни престъпления са трудни за разрешаване – обикновено не се откриват повече от 20% от случаите.

Какво представлява съвременният крадец

За разлика от изминалите десетилетия, когато крадците са действали много изкусно, съвременните „фигури“ работят много професионално, слагат ръкавици и не оставят следи. Като цяло времето на бандите, които крадат набързо и с бърза скорост на апартамент, отмина. Сега крадецът  действа сам, почти безшумно, като преди това внимателно изучава начина на живот на собствениците и съседите, за да остане незабелязан. Освен това премина модата да се краде само в един  район или дори от един град. В повечето случаи  престъпниците са като гост изпълнители.

Много често собствениците, които се завръщат от пътуване в чужбина, намират  вратата на апартамента си широко отворена – откраднати лични и скъпи вещи.

Трябва да се отбележи, че вратите са били много надеждни по днешните стандарти, бравата също е била с висока степен на защита от взлом, но е била разгадана и пробита. Това още веднъж подсказва, че онези производители, които настояват за монтиране на бронирани плочи, са прави. Но пестеливите собственици на жилища, още при първия грабеж, намират подобни разходи за ненужни.

Полицията съветва собствениците отговорно и сериозно да укрепят вратите на своите жилища. И не само апартаментите на богатите са ограбват, но и всичко, което според крадците може да бъде разбито и откраднато без шум, и оставяни на следи. Само монтирането на устойчиви на отваряне аксесоари и врати, изработени от висококачествена дебела стомана, ще предпази къщата от нежелани посетители.

Ако се нуждаете от професионалните ключари:  Ние сме една от първите частни ключарски фирми в България с дългогодишен опит в занаята. Занимаваме се с цялата гама от ключарски услуги, а именно отключване на всякакви заключващи се системи, монтиране на брави и патрони, изработване на ключове, преработване на брави от касови на секретни със защита и бронировка. Работим с всички налични на българския пазар, лицензирани вносители на заключващи се механизми и обков – дръжки, шпионки, розетки.

Целта на фирмата и нашите ключари е да Ви предлагат професионална ключарска помощ, като се стараят да получавате най-доброто обслужване в сферата.