В епохата на технологиите размерът на всичко става все по-удобно  за ползване и ключовете не са изключение.

Кой знае това по-добре от ключарите в София? По-новите марки автомобили обикновено се предлагат оборудвани с интелигентни ключове и вече можете да отключите колата си само ако носите ключа в джоба си или се придвижите близо до нея. Удоволствие и удобство е запалването без ключове, а то се превръща в стандарт в най-новите марки автомобили.

Въпреки че се срещат още хора, които предпочитат използването на традиционните ключове, те не  отричат  по-интелигентни ключове и няма да мине дълго, преди да ги заменят изцяло.

По-новите ключове са по-малки по размер и следователно по-лесно се губят. По-лошото е, че тези видове ключове могат да бъдат доста скъпи при замяна. Един от начините за справяне с това е чрез предприемане на превантивни мерки, някои от които са споменати по-долу:

  1. Направете го като навик – да поставяте ключове на едно и също място

Обикновено, когато хората се приберат у дома, слагат ключовете си за колата, където им е удобно, без да му мислят много. Проблемът е, че следващия път, когато поискат да вземат ключовете за колата, всъщност няма да си спомнят къде са го оставили. За повечето от нас отнема повече време, отколкото мислим да намерим ключовете почти всеки път.

Но всичко това може да се избегне с една проста стратегия. Поставяйте ключовете на колата си на едно и също място всеки път! Може да бъде всичко – маса, купа, на нощното шкафче, каквото си пожелаете, но да ви бъде по-лесно. Просто се уверете, че мястото е очевидно и е лесен за достъп. Възприемайки този навик, намалявате шансовете да загубите завинаги ключовете си.

  1. Да има видимост до тях

Ако имате навика да губите често ключовете си, добра идея би било да ги направите забележими. Как точно може да се направи това? Е, един от начините е да ги прикрепите към открояващ се ключодържател. Изберете ключодържателя така, че да се открои по начин, който може да го запомните как изглежда.

По този начин, когато търсите ключовете си следващия път, ще ги намерите с лекота, защото знаете как точно изглежда вашият ключодържател.

  1. Прикрепете ключовете си към нещо

Друг начин да предотвратите загубата на ключовете си е да ги прикачите към нещо, което по-малко вероятно използвате. Идеален би бил вашият портфейл или портмоне или можете да използвате щипка за ключове и да ги прикрепите към джоба си.

Ако все пак загубите ключовете на своята кола, всеки ключар от фирма shperts.com може да се притече на помощ само с едно телефонно обаждане! Запазете номера ни, когато дойде времето 0888 402 238.