Максималната безопасност на дома се постига чрез използването на подсилена врата и висококачествени брави. Ако вратата вече е монтирана и плановете не включват нейната подмяна, можете да се свържете със специалисти, които ще подсилят входната врата. Те ще прегледат съществуващата конструкция, ще ви кажат как да укрепите входните врати в конкретен случай и ще предложат начини за предотвратяване на неразрешено влизане в стаята.

Влизането в стаята е възможно чрез демонтиране на вратата заедно с рамката. Това се случва, когато надеждните входни врати са внимателно подбрани и не спестяват от тяхната инсталация. В резултат на това цялата сигурност на вратите е намалена до нула.

Не се разрешава използването на дюбели и самонарезни винтове като фиксиращи елементи. В идеалния случай в стената се забива стоманена пръчка с диаметър най-малко 10 мм и дължина метър. Той е заварен към плочата, докато прътът е внимателно сплескан. В идеалния случай инсталирайте 8 пина, но можете да се ограничите до четири от страната на пантата и две от страната на заключването.

Укрепването на метална врата може да се извърши по различни начини. Необходими са усилватели, разположени между външния и вътрешния панел. Посоката на усилващите елементи е без значение. Трябва да има поне 3 от тях, но повече е по-добре.

Ако кутията е монтирана сигурно, слабото място може да бъде ключалката или металът в областта на ключалката. Препоръчително е да инсталирате първо заключване. Освен това и двата дизайна трябва да се различават по своя механизъм. Можете да заварявате ключалката към вратата и да не се ограничавате до стандартни винтове. Но в този случай се препоръчва предварително заваряване на подложката за ключалката.

За укрепване се използват бронирани плочи. Те могат да бъдат както сменяеми, така и вградени. Първите са по-достъпни и лесни за монтаж. Вградените са по-трудни за демонтиране, което означава, че са по-надеждни. Но във всеки случай ключалката трябва да бъде заварена от специалист, който ще вземе предвид всички слабости на конструкцията и ще избере най-добрия вариант за укрепването им.

Монтаж на подвижни щифтове

Има брави, напречните ленти на които са разположени не само срещу конструкцията, но и отгоре и отдолу. Това има положителен ефект върху безопасността и няма да ви позволи да свалите вратата, когато режете пантите.

Ако не е възможно да монтирате такава ключалка, можете да използвате метални щифтове, които могат да се свалят. За това в края на кутията са монтирани метални щифтове. Когато вратата е затворена, точката на контакт е маркирана в нейния край. Тук пробивате дупка в рамката на вратата и монтирате. В затворено положение щифтът ще се побере в отвора. Ако отрежете пантите, вече няма да можете да премахнете такава врата.

Комбинацията от няколко метода за защита ще увеличи максимално здравината на входната врата и ще предпази дома от проникване.