Сейфовете от серията Topaz са доста популярни. Те се отличават с надеждна заключваща система. Може да бъде механична или електронна. Сейфът Топаз е с компактни размери, подходящ е за офис и за домашна употреба. В същото време стените му са изработени от дебел метал, което го прави устойчив на огън. Осигурява пълна сигурност за пари, ценни книжа, бижута.

Защо може да има проблеми?

Въпреки многобройните положителни отзиви, тези метални сейфове не са имунизирани от проблеми. Най-неприятната от тях е ситуацията, когато собственикът не може да го отключи. Това може да се случи поради:

  • Загуба на тайната комбинация от механична ключалка.
  • Загуба на парола от електронния механизъм.
  • Пълен отказ на заключващата система поради износване, свързано с продължителна и активна експлоатация.
  • Опити на нападателите да извършат хакване, което води до окончателното блокиране.

В случай на някои от горните проблеми може сами да излезете от ситуацията, като използвате техническото ръководство, което се предоставя със сейфовете при продажбата им. В противен случай трябва незабавно да потърсите помощ от специализирана фирма.

Важно! Ако нямате ръководството, не правете никакви стъпки за отблокирването сами. Много метални сейфове, разпознават всяка външна манипулация като опит за взлом и са постоянно блокирани. Дори професионалист няма да може да ги отвори в бъдеще. Ето защо е по-добре незабавно да се обадите на ключарски услуги, които да извършат това.

Как да отворите сейф Топаз с механична ключалка?

Механичната ключалка е кръгла дръжка на вратата на сейфа. На дръжката са начертани числа и деления, а около тях показания с червен знак. Механизмът се отключва след влизане с кода, който съдържа 4 цифри. За да отворите сейфа, трябва да направите следното:

  1. Въведете първата цифра, като завъртите копчето по посока на часовниковата стрелка.
  2. Въведете втората цифра, като завъртите копчето обратно на часовниковата стрелка.
  3. Въведете третата цифра, като завъртите отново копчето по посока на часовниковата стрелка.
  4. Въведете четвъртата цифра от кода, като завъртите отново копчето обратно на часовниковата стрелка.

Всяка тайна цифра се въвежда, като се съпоставя с червения знак на индексния пръстен. При съпоставяне се чува характерно звуково щракване. Ако всички числа са въведени правилно, ключалката ще се отключи и вратата на сейфа ще се отвори.

Ако сте забравили кодовата комбинация от числа, например, поради рядката употреба на сейфа, можете да решите въпроса как да отключите трезора, както следва. Намерете инструкции и опитайте да нулирате системата за заключване до фабричните настройки. Ако няма инструкции, по-добре е незабавно да се свържете с ключарските услуги.

Важно! В продуктите на Topaz можете да извършите фабрично нулиране, като въведете цифровата комбинация 502550.