Слаби резета

Дано имате навика да заключвате всички външни врати, включително вашата плъзгаща се стъклена врата. За съжаление вградените ключалки на плъзгащи се стъклени врати не са нищо повече от слаби резета. Крадците знаят как да победят тези резета, като умело мърдат и манипулират вратата с ръце.

За по-добра сигурност добавете закалена стоманена брава в горната или долната част на вратата или ключалка на вратата на вътрешния двор към рамката. И двете решения правят почти невъзможно джимирането на вратата, независимо дали е без ръце или с инструменти. Ако сте достатъчно добри с инструментите, можете сами да инсталирате една от тези по-сигурни ключалки. В противен случай това е просто решение за опитен ключар.

Прикриване

Плъзгащите се стъклени врати обикновено се монтират отзад или отстрани на жилище, където могат да бъдат скрити от погледа чрез ограда, дървета или други конструкции. Крадците харесват това прикриване, тъй като им дава повече време да влязат неоткрити.

Вибрационен детектор или аларма за сигурност, прикрепена към плъзгащата се стъклена врата, осигурява непрекъснато наблюдение. Изберете модел, който реагира на всеки опит за пробив, независимо дали от счупено стъкло или манипулация на бравата. Също така имайте предвид, че това трябва да бъде вторична мярка, а не заместител на решенията за физическа сигурност.

Изкушение

Плъзгащите се стъклени врати са чудесни за излагане на дома ви на естествена светлина и за да ви предоставят изглед към външния свят. Те обаче също така дават на потенциалните крадци поглед отблизо на вашите ценности – от телевизори с голям екран до скъпи произведения на изкуството.