Когато се нуждаете от ключарски услуги, имате нужда от уважаван бизнес, на който можете да се доверите. Хората твърде често са неволно измамени от хора, предлагащи ключарски услуги, които не са легитимни. Ако сте в затруднение, където сте заключени от дома или колата си и се нуждаете от бърза помощ, може просто да се обадите на първия ключар, когото видите, без да знаете нищо за качеството на техните услуги. По този начин може в крайна сметка да платите твърде много за услуга, която в най-добрия случай е посредствена.

При спешни случаи може да си помислите, че нямате време да проучвате ключари, но има няколко лесни неща, които можете да потърсите, които ще ви помогнат да изберете надежден бизнес. Отделете само няколко минути, за да проверите за тези ключови елементи, преди да изберете ключар.

Проверете за лицензиране

Ако разглеждате уебсайт на ключар, лесно бихте могли да разберете дали те са лицензирани или не. Лицензиран ключар ще публикува гордо тази информация на своя уебсайт, за да покаже на клиентите, че са уважавана компания. Ако не можете лесно да намерите тази информация, или продължете, или им се обадете и попитайте в кои държави са лицензирани. Ако се колебаят или не могат бързо да предоставят тази информация, преминете към следващия ключар от вашия списък.

Уверете се, че са застраховани

Обикновено лицензиран ключар ще има лесно достъпна и застрахователна информация, обикновено на същото място като информацията за лицензиране. Не трябва да търсите твърде много, за да намерите тази информация, но ако тя не е достъпна на уебсайта, обадете им се и попитайте. Искате да сте сигурни, че всички повреди или наранявания, които могат да възникнат по време на сервизно обаждане, няма да бъдат ваша отговорност. Отново, ако човекът, с когото говорите, не направи тази информация пределно ясна, бъдете предпазливи и помислете да преминете към друг ключар.

Обадете им се

Ако много бързате, прескочете търсенето на информация в уебсайта им и просто им се обадете. Можете да получите много информация само от едно телефонно обаждане до бизнес. Първо се уверете, че те отговарят с името на бизнеса си, когато се обадите. Общият поздрав на „Ключарски услуги“ е червен флаг. Това показва, че може да не говорите директно с компанията, а с някой трети център за обаждания или доставчик на услуги. Попитайте за лицензиране и застраховка и се уверете, че сте в техния район на обслужване. Доверете се на инстинктите си. Ако не получите добро усещане след разговор с тях, преминете към друг ключар.

Поискайте оценка

Ключарят трябва да може да ви даде обща оценка на разходите за услугите, от които се нуждаете, след като ви зададе някои въпроси. Оценката може да варира леко от действителните разходи, но не трябва да бъде значително по-висока. Не се съгласявайте с каквито и да било услуги, без първо да получите предварителна оценка. Получете оценка в писмена форма, преди да дадете номер на кредитна карта или друга информация за плащане.