garaj-zakliuchvaneВътрешните гаражни ключалки са серия от заключващи устройства, които защитават вратите от набези. Без преувеличение може да се каже, че това са най-популярните гаражни ключалки, тъй като в повечето случаи вратите на тези помещения се състоят от дебел метален ъгъл със заварени към него железни листове, изолация и слой вътрешна облицовка.

А това на свой ред прави безсмислено да се инсталират други видове заключващи устройства. Ще се съгласите, че е много по-лесно да скриете две или три брави под вътрешната облицовка на вратата, където те няма да развалят външния вид на гаража. В допълнение, в този случай, нападателят няма възможност да види видовете заключващи устройства, инсталирани в нея, когато гаражната врата е широко отворена, тези брави имат други предимства.

Предимства

Гаражната ключалка, скрита под вътрешната облицовка на вратата, получава много по-малко замърсявания, а ако е оборудвана и с малка метална пластина отвън, ще ви служи много години и в нея ще попадне минимум прах.

В допълнение, ключалките на вградените гаражи обикновено са по-устойчиви на кражби и температурни крайности.

Естествено, правилното монтиране на ключалка от този тип е много важно, тъй като всички предимства могат много лесно да бъдат „унищожени“ чрез нарушаване на технологията за монтаж на заключващото устройство.

Тази ключалка е поставена в специална кутия, дупките за крепежни елементи трябва да бъдат добре обработени. Освен това, не можете да разрешите дори и най-малко отклонение по време на инсталацията, в противен случай механизмът може да се задръсти, когато отворите. Същото може да се случи и в случай на небрежно поставяне на слота под ключалката. С една дума, инсталацията трябва да бъде направена на високо професионално ниво.

Значителен брой експерти съветват да се избере ключалка от добре познат чуждестранен производител.  Механизмите на тези брави са много надеждни, частите и корпуса са изработени от много висококачествени материали, което гарантира тяхната продължителна и успешна работа. В рамките на тази клауза ще дадем примери за такива заключващи устройства, но веднага ще направим изменение, което заедно с добра външна ключалка, трябва да се инсталират един или два допълнителни за по-голяма безопасност, вътрешните ключалки ще се впишат в тази роля.

Италиански – отлична брава за врата за метални врати –  идеална за гаражна врата. Мощният корпус в комбинация с пет здрави болта практически изключва грубо отваряне със сила на вратата. Експертите придават ключалката от този тип на броя на универсалните лостови заключващи устройства. Това означава, че може да се монтира както на входната метална врата, така и на гаражната врата. Бравата е добре защитена от интелектуално хакерство, прекодирано е заключващото устройство, така че не е необходимо да се премахва и променя в случай на загуба на ключове.

Брава MUL-T-LOCK 235 за стоманени врати, изработени от Израел. Също така е универсално заключващо устройство, подходящо за монтиране на гаражна врата. Надежден защитен от взлом механизъм се допълва от по-здрав корпус и допълнителен защитен елемент, който защитава важни части на ключалката. Проектирана е да предпазва гаражната врата от силно отваряне.

Универсална брава с два механизма за стоманени врати. Това заключващо устройство е доста скъпо, но може да се нарече идеален кандидат за ролята на основното заключващо устройство на вашия гараж. Тази ключалка, всъщност, обединява в себе си две заключващи устройства от различен тип, като има едновременно два самостоятелно работещи тайни механизма. Освен това механизмът е конструиран така, че една цилиндрична тайна осигурява допълнителна сигурност.