1. Проверете домашната си застраховка

Аiko Уверете се, че застрахотвката ви е валидна преди да заминете. Макар че закупуването на адекватно ниво на защита на притежанията ви може да изглежда очевидно, има ли изключения в политиката на застраховката, които биха могли да направят голям проблем. Ами ако оставите домакиня да живее във вашия дом, за да гледа домашните ви любимци? Трябва ли да уведомите застрахователя? Покрити ли сте, ако човек, който не е част от семейството ви остане в дома ви?

2. Не оставяйте къщата си да изглежда необитаема

Оставете завесите и щорите пуснати – нищо не разкрива, че една къща е необитаема толкова, колкото завесите през деня. Помолете съседа ви да напои и вашите саксийни растения. Това не просто ще ги запази здрави за връщането ви, но ще спре да изглеждат изсъхнали и показващи отсъстващ собственик.
Инсталирайте лампа на превключвателя на таймера, който се включва вечер. Можете също така да вземете фоточувствителни крушки, които се включват, когато се достигне определено ниво на тъмнина. Ако използвате лампа на таймера, не я използвайте с настолна лампа, която може да се види през прозорец.

3. Пазете ценностите си в безопасност

Дръжте ценностите си скрити някъде и не ги оставяйте там, където могат да се видят през прозорец.
Ако възнамерявате да прикриете ценности в дома си, избягвайте очевидни скривалища като чекмеджето за чорапи, в фалшива кутия за храна в кухнята – крадците знаят този трик.
Най-добрият ви вариант е изобщо да не оставите нищо, което бихте мразели да загубите в къщата, но ако трябва, тогава, за да спасите по-голямата част от ценностите си, вторият ви най-добър вариант е да разпределите на няколко места, които е трудно да се достигнат.
Като се има предвид, че повечето крадци са позитивно мислещи и мотивът им обикновено е да влязат, да получат нещо ценно и след това да се измъкнат възможно най-бързо, вашият натрапник може да бъде насърчен да напусне, след като намери фалшивото ви съкровище.