Сигурността на дома е изминала дълъг път от времето, когато жените, живеещи сами, са били съветвани да си купят голямо куче и здрава брава. Днес на пазара има множество високотехнологични системи за сигурност, а наблюдателните системи играят жизненоважна роля. Наблюдателната система за сигурност може постоянно да се наблюдава чрез видео емисия или специалистите по сигурността могат да бъдат уведомени, когато алармата се задейства. Ето какво трябва да знаете за тях.

Как контролираната система за сигурност ви държи в безопасност

Традиционните пасивни системи като ригелите работят, като затрудняват влизането на нарушител. Няма такова нещо като напълно защитена от кражба брава, но домашните нашественици са склонни да бъдат опортюнисти и възпиращи фактори като силни брави и големи кучета може да са достатъчни, за да ги убедят да се преместят в друга къща.

Наблюдаваната система за сигурност е по-скоро активна, отколкото пасивна. С пасивна система няма да знаете дали някой е проникнал, докато не се приберете у дома. С наблюдаваната система вашата компания за сигурност ще разбере веднага. Ще бъдете уведомени бързо, но междувременно съответните органи вече са на път. Това може да означава разликата между прибирането у дома в кошче, лишено от ценности, и хващането на лошите в средата на пробив.

Настройки

Важно е да се отбележи, че въпреки че спецификите варират в зависимост от системата, всички наблюдавани системи за сигурност имат разнообразни настройки. Можете да изберете дали полицията да бъде уведомявана всеки път, когато се задейства аларма (чудесно, ако имате почивка, докато сте у дома, но не толкова добре, ако семейството ви причинява много фалшиви аларми). Можете да решите кога системата е въоръжена и невъоръжена. Много системи ви позволяват да използвате един основен код за деактивиране за вашето семейство и да присвоите различен код на седящите, проходилките на кучета или други, които може да се нуждаят от време на време да влязат в дома ви и да променяте кодовете, когато пожелаете.

Електрически инсталации

Различните системи за сигурност са свързани по различни начини. Някои са открили външни жици, които нарушителят би могъл лесно да отреже. Някои са вкарани в сградата. Някои изискват да бъде инсталиран стационарен телефон. Всеки дом или офис е различен и всяко семейство или компания имат различни нужди, така че не забравяйте да изберете система, която е свързана по начин, който работи за вас.