Процедурата при подмяна на самата ларва рядко надвишава няколко часа. Независимо от това, на добър резултат може да се разчита само ако истински професионалист ключар се захване с това. Клиентът трябва да избере правилния модел цилиндър. Специалистите ключари могат да предоставят следните услуги:

  • Подмяна на различни видове брави за входни врати. Това се отнася за щифтове, цилиндри, кръстовидни и дискови брави. Високият професионализъм на всеки служител позволява да се справят с различни по сложност задачи;
  • Консултиране по всички въпроси относно подмяната на ядрото на ключалката. Майсторите ключари се занимават не само с ремонт и диагностика на железни брави, но и своевременно идентифицират неизправностите. Пълна подмяна на цилиндъра се извършва само ако старата част наистина не може да бъде поправена;
  • Спешна подмяна на ядрото. Ларвата може да бъде заменена в рамките на няколко часа;
  • Подмяна на ларви на метални врати във всякакви помещения. Това означава не само вратите на жилищните сгради или апартаменти, но и в офиси;
  • Ремонт на сърцевината. Специално за това ключарят огъва плочата, определя възможността за ремонт. Трябва да се отбележи, че продължителността на ремонта може да надвиши времето, необходимо за пълна подмяна.
  • Подмяна на ларвите на бравите с особено сложен дизайн. Разбира се, такъв механизъм осигурява най -добрата защита срещу взлом, но в случай на повреда на поне една малка част, е невъзможно да се направи без помощта на професионалист – ключар.

Преди да закупите, обърнете внимание на материала, от който е направена ларвата. В магазините се предлагат продукти от желязо или никел. Всяка от опциите има специални предимства: първата е по -издръжлива, а втората е по -икономична. Все пак е препоръчително да се съсредоточите върху материала на цилиндъра, който е бил първоначално инсталиран.

Процедура за подмяна на ключалката, която включва следните стъпки:

  • Премахване на стария цилиндър. Тук се изисква максимално внимание, за да не се повреди заключващият механизъм.
  • Смазване на вътрешния механизъм. Това се прави, за да се увеличи животът на цилиндъра. Използва се само графит, изключват се всякакви течни масла, тъй като те могат да навредят на целия механизъм.
  • Монтиране на ново ядро. За да закрепите цилиндъра плътно към ключалката, трябва да използвате инструмент, наречен винт. След това трябва да затегнете плътно винта.
  • Проверка качеството на извършената работа. Смята се, че след затягане на винта, ключалката вече може да се използва. Съответно трябва да поставите ключа в ключалката и да се опитате да затворите и отворите отново механизма.